Fitness

#obisnuinta #activitate fizica #rutina #fitness #sport

Transforma sportul intr-un stil de viata! 4 schimbari simple care te ajuta

Orice obicei nou se formeaza dupa minimum 21 de zile in care activitatea este practicata in mod regulat. Insa aceasta "lege" pare sa nu fie valabila in cazul sportului, oricat de mult te-ai stradui. Si totusi, afla ca, cu doar cateva mici schimbari, vei reusi sa incluzi miscarea in mod firesc in stilul tau de viata.

1. Rezerva un interval exact pentru exercitii fizice

Fa-ti un plan de bataie cat mai precis pentru ca sportul sa devina o parte fireasca a programului tau saptamanal! Noteaza-ti in calendar zilele si intervalul orar in care iti este cel mai simplu sa strecori in program activitatea fizica - astfel, nu vei mai fi tentat sa iti umpli, ulterior, timpul liber cu alt tip de activitati.

2. Fa miscare nu dimineata, ci cand simti nevoia

Desi miscarea de dimineata este indelung promovata, nu trebuie sa te conformezi acestei tendinte, daca tie pur si simplu nu ti se potriveste! Mai ales daca nu esti o persoana matinala, nu te chinui sa te trezesti mai devreme doar pentru a face sport - activitatea va deveni curand o corvoada la care vei renunta bucuros.

In schimb, strecoara exercitiile fizice in program in acele momente ale zilei cand simti ca sportul ti-ar prinde bine - cum ar fi la finele unei zile solicitante la birou, cand ai nevoie de o activitate de destindere.

3. Tine echipamentul la indemana

In primul rand, investeste in echipamentul necesar efectuarii in perfecta siguranta a exercitiilor fizice alese, oricare ar fi tipul lor. Apoi, tine-l mereu la indemana - faptul ca il ai sub ochi iti va reaminti constant ca sportul face acum parte din viata ta cotidiana si, treptat, nu va mai parea o bizarerie, o sarcina pe care trebuie sa o bifezi, ci o activitate absolut fireasca.

4. Seteaza-ti teluri precise

Oamenii functioneaza mult mai bine atunci cand au obiective precise de atins, iar aceasta regula se aplica si in cazul activitatii fizice. Ca sa te tii de treaba si sa transformi miscarea intr-un stil de viata, seteaza-ti in permanenta teluri de atins.

Spre exemplu, decide ca vrei sa participi la un semimaraton organizat peste 3 luni si fa-ti un plan concret de antrenament pentru ca a fi in forma la data respectiva.

Sursa foto: realmomma.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare