Fitness

#wii #cumparaturi #slabit #curatenie sarbatori #slabit Sarbatori #ardere caloii

Slabire fara dieta! 8 moduri inedite prin care poti arde caloriile de sarbatori

Sarbatorile de iarna nu inseamna doar bucuria reunirii familiei in jurul mesei festive, ci este si o perioade propice miscarii. Desi nu iti vine sa crezi, cele mai multe activitati pe care le desfasori in preajma Craciunului intensifica arderea caloriilor, astfel ca poti slabi usor, fara sa depui un efort substantial. Iata care sunt cele mai ingenioase moduri in care poti arde caloriile de sarbatori.

 

1. Stai in picioare 30 de minute

Aproape toata lumea lasa cumparaturile de sarbatori pe ultima suta de metri, asa ca nu ar trebui sa te mire daca si anul acesta vei sta la cozi interminabile in fata caselor de marcat din hipermarketuri. Chiar daca la prima vedere nimic nu este mai enervant decat sa stai minute in sir in picioare, trebuie sa stii ca aceasta activitate te ajuta sa arzi mai repede caloriile. Mai exact, in 30 de minute de stat in picioare arzi 47 de calorii. Pare un numar mic, insa el creste pe masura ce intreprinzi si alte activitati banale.

2. Impacheteaza cadouri

Dupa ce te intorci din magazine incarcata de cadouri pentru cei dragi, este momentul sa incepi sa le impachetezi. Evita sa cumperi doar pungi de cadouri frumos colorate si alege sa impachetezi darurile ca mai demult, in hartie. Stiai ca, daca iti petreci 30 de minute din zi impachetand cadouri, arzi 48 de calorii?

3. Impodobeste bradul de Craciun

Obisnuiesti sa pasezi copiilor sau sotului sarcina impodobirii bradului de Craciun? Ei bine, anul acesta ar trebui sa te ocupi singura de ornarea bradului, mai ales daca vrei sa arzi caloriile consumate la cina sau la masa de pranz. Daca impodobesti bradul timp de 30 de minute, arzi 85 de calorii. Asadar, cu cat bradul este mai mare si ai mai multe decoratiuni pentru el, cu atat vei arde mai multe calorii.

4. Cara singura cumparaturile

Ajuta-ti sotul sa care cumparaturile pe care le faceti pentru sarbatori. Caratul sacoselor timp de 5 minute te ajuta sa arzi 13 calorii, dar numarul creste daca alegi sa urci scarile, in loc sa iei liftul.

5. Schimba lenjeria de pat

Pana si schimbatul lenjeriei te ajuta sa slabesti fara efort. In 15 minute de aranjat lenjeria noua si curata pe pat arzi 40 de calorii si esti in forma maxima pentru musafirii pe care ii astepti.

6. Pregateste masa de Craciun

Timpul pe care il petreci in bucatarie pregatind masa de Craciun este un moment numai bun pentru a mai scapa de niste calorii. Intr-o ora de gatit, arzi 159 de calorii, iar numarul poate creste semnificativ daca te gandesti sa pregatesti un adevart festin pentru cei dragi.

7. Fa curatenie

Curatenia pe care o faci pentru sarbatori reprezinta un mod inedit de a slabi. In doar o ora de facut curatenie prin casa reusesti sa arzi 191 de calorii, aproape acelasi numar pe care l-ai arde daca ai practica patinajul vreme de jumatate de ora.

8. Joaca-te cu copiii pe Wii

Fa-ti timp de sarbatori pentru a sta mai mult cu copiii. De exemplu, daca te joci o ora alaturi de ei pe consola Wii (tenis sa spunem) reusesti sa arzi aproape 300 de calorii la o greutate corporala de 68 de kilograme. In acelasi timp, daca mergi la munte si schiezi, in 30 de minute arzi 310 calorii, iar daca redescoperi placerea de a te da cu sania pe derdelus, arzi 250 de calorii.

Sursa foto: time.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului