Fitness

#fitness acasa barbati #fitness acasa femei #accesorii florale #fitness acasa

Nu ai timp sa mergi la sala? Poti face fitness acasa!

“Nu am timp sa merg la sala”, “Este prea frig/cald sa ies din casa”, “Nu am cu ce sa ma imbrac”, “Nu am bani”, sunt doar cateva dintre scuzele pentru care alegi sa nu faci miscare. Scapa de ele chiar acum, renuntand la ideea ca sportul se face doar la sala!

Poti face fitness acasa, foarte usor. Fara sa dai bani pe abonament sau pe echipamente, ori cu un minim de investitii. Traim intr-o epoca in care toata informatia de care avem nevoie este la doar un click distanta, iar antrenamentele de fitness acasa nu lipsesc de pe internet.

Beneficiile de a face sport acasa

Sportul efectuat acasa are o multime de beneficii. Primul si cel mai important este ca poate di practicat de ORICINE! Nu trebuie sa ai conditie fizica, sa fi mers vreodata la sala sau sa ai echipament special de fitness. Tot ce trebuie este motivatia si dorinta de a face miscare.

Daca alegi sa faci fitness acasa nu trebuie sa mai dai bani pe abonamentele luna si nu trebuie sa depinzi de un program stabilit de altii. Poti face exercitii gratuit, la orice ora din zi sau din noapte. 

Poti face exercitii de slabit rapid acasa fara probleme. Iar rezultatul va fi la fel de bun ca cel de la sala daca te tii de program si de dieta. Mersul la sala nu te ajuta sa slabesti, daca tu, nu iti doresti acest lucru cu adevarat si daca nu mergi periodic la sala.

Chiar si de acasa poti beneficia de recomandarile instrustorilor autorizati. Gasesti filmulete gratuite cu astfel de recomandari de la numerosi antrenori de fitness, pilates sau yoga. Tot ce trebuie sa faci este sa le urmaresti postarile din Social Media.

Ce trebuie sa stii inainte de a te apuca sa faci fitness acasa

Indiferent daca doresti sa faci fitness acasa pentru slabit sau pentru tonifiere ori, pur si simplu, pentru o stare de bine, este important sa stii de unde sa incepi si de ce ai nevoie pentru a reusi sa duci tot ceea ce ti-ai propus la final. Doar asa vei putea avea rezultate concrete.

1. Ai nevoie de un minim de echipament

Daca vrei sa faci fitness acasa, ai nevoie de un minim de echipament. Primul, si cel mai important, este un trening. Chiar daca faci sport acasa, nu poti face acest lucru in blugi. Trebuie sa ai o tinuta adecvata, care sa-ti permita sa faci lejer toate miscarile necesare pentru antrenamentul ales.

Daca bugetul iti permite, poti achizitiona cateva accesorii fitness acasa, precum o saltea de yoga (care poate fi folosita si pentru pilates, dar si pentru orice alt tip de exercitii la sol), gantere, benzi elastice, etc.

Acestea pot fi insa inlocuite si cu obiecte pe care le ai deja prin casa. In locul saltelei poti folosi o patura mai groasa, pliata in doua, iar in locul ganterelor poti folosi sticle cu apa.

Cat despre aparate fitness acasa, acestea nu sunt esentiale, mai ales ca, in cele mai multe dintre cazuri acestea abia ar avea loc intr-o camera de apartament. Insa, daca iti doresti musai un aparat de fitness, alege unul pe care stii ca l-ai folosi cu adevarat. De exemplu o bicicleta eliptica sau o banda de alergare care sa-ti permita sa faci pasii necesari si in zilele ploioase de toamna sau in cele geroase de iarna.

2. Incepe cu antrenamente simple

Este important sa incepi cu exercitii usoare pana cand corpul se obisnuieste cu miscarea. Pe masura ca acestea nu mai sunt o provocare poti intensifica antrenamentele, putin cate putin.

In momentul in care incepi cu exercitii dificile, acestea te vor epuiza din primele minute si nu iti vei dori sa mai continui. Pentru inceput, antrenamente simple de 15-20 de minute, sunt suficiente.

In plus, facand exercitii complicate, exista riscul sa te accidentezi.

3. Cauta exercitii video pe internet

Pe internet, dar in special pe YouTube gasesti o multime de exercitii fizice pe care le poti face acasa. Alege unele usoare, bine explicate, care sa se potriveasca personalitatii tale. Poti alege orice, de la exercitii fitness acasa pentru femei precum pilates, yoga, zumba, tae-bo si pana la exercitii fitness acasa pentru barbati precum hiit.

4. Stabileste-ti un program si respecta-l

Este indicat sa faci sport cel putin 4 zile pe saptamana. Prin urmare stabileste-ti un program de la care sa nu te abati. Tine cont de timpul liber pe care-l ai si planifica-ti perioada de exercitii in functie de acesta. In planificare,aminteste-ti sa aloci mai mult timp decat tine antrenamentul. Nu uita ca trebuie sa te pregatesti inainte si sa-ti faci un dus dupa antrenament. Prin urmare, daca antrenamentul tine 20-30 de minute, rezerva-ti o ora in care sa termini cu totul.

5. Nu lasa febra sa te opreasca

Este normal ca dupa antrenament sa faci febra, mai ales daca nu ai mai facut miscare pana acum. Nu lasa insa febra sa te opreasca din a continua antrenamentele. Febra trece mai usor daca vei continua sa faci miscare regulat. Daca astepti sa treaca febra inainte de a face un nou antrenament, vei ajunge sa faci cel mult un antrenament pe saptamana, iar febra va reaparea dupa fiecare antrenament.  

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare