Fitness

#monitorizare sanatate #activitate fizica #stare de sanatate #bratara inteligenta

Monitorizeaza-ti conditia fizica! Foloseste dispozitivul special proiectat pentru monitorizarea completa a starii de sanatate

Scorul pentru managemenul stresului este disponibil acum pe toate produsele Fitbit, atat smartwatch-uri cat si trackere, oferind astfel acces la functii utile pentru milioane de utilizatori din intreaga lume.

Fitbit Luxe vine cu un design elegant, confortabil si versatil prin multitudinea de optiuni de accesorizare, inclusiv prin colaborarea cu brandul de bijuterii gorjana.

 Fitbit anunta lansarea Fitbit Luxe™, un tracker elegant si inovator de monitorizare a conditiei fizice, proiectat pentru evaluarea completa a starii de sanatate. Fitbit Luxe ofera sprijinul si motivatia de care avem nevoie pentru a ne mentine sanatosi prin functii complexe, printre acestea numarandu-se functia de gestionare a nivelului de stres, monitorizarea automata a activitatii fizice, cat si analiza somnului. Toate aceste functionalitati sunt prezente intr-o bratara eleganta si usor de asortat.

Luxe ofera acces la informatii vitale despre starea de sanatate prin functia Metrici de sanatate - interfata de inregistrare a parametrilor fizici monitorizati de aplicatia Fitbit. Totodata, tracker-ul ajuta utilizatorii sa identifice rapid si usor modificari ale starii de sanatate a organismului, precum cresterea nivelului de stres, oboseala accentuata sau alti indicatori ce pot semnala anumite semne de boala. La achizitionarea modelului Luxe se ofera si accesul gratuit la serviciul Fitbit Premium pentru o perioada de 6 luni. Utilizatorii vor avea acces la experienta completa, cat si la o analiza amanuntita a informatiilor colectate.

Luxe este un tracker elegant, discret, prevazut cu un ecran tactil color si o baterie cu autonomie de pana la cinci zile. Design-ul versatil il face confortabil si potrivit pentru purtare atat ziua, cat si noaptea. Poate fi asortat cu o multitudine de accesorii elegante. Luxe este disponibil pentru pre-comanda la pretul de 749 lei, cu livrare in intreaga lume incepand din aceasta primavara.

“Pe parcursul ultimului an am fost pusi in situatia de a ne gandi diferit la ce inseamna cu adevarat starea de sanatate si de bine a organismului. Am inceput sa monitorizam posibilele simptome ale COVID-19 si sa vedem ce inseamna stresul si anxietatea in lumea de astazi. Chiar daca putem spune ca vedem schimbari in bine, tot trebuie mentionat ca nu a fost niciodata mai important decat acum sa ne gestionam in mod holistic sanatatea”, a declarat James Park, VP, GM si co-fondator Fitbit. “Tocmai de aceea ne-am dublat eforturile pentru a putea introduce instrumente si analize inovatoare care dau posibilitatea utilizatorilor nostri sa ajunga la o stare psihica echilibrata si un stil de viata activ. Am reusit progrese tehnologice semnificative cu modelul Luxe. Astfel, am creat un dispozitiv de monitorizare discret, elegant si cu o estetica moderna in care se regasesc toate aceste functionalitati de top, multe dintre acestea fiind disponibile pana acum doar pe smartwatch-urile Fitbit. Ne dorim sa oferim aceste beneficii cat mai multor oameni din intreaga lume.”

Intelege si gestioneaza nivelul de stres pentru o stare de bine generala

Cu modelul Luxe, Fitbit introduce in premiera functia inovatoare de management al stresului, disponibila pentru prima data pentru gama sa trackere. Inainte de pandemie, la nivel global, mai mult de o treime dintre oameni declarau ca resimt niveluri importante de stres si griji. De la inceperea pandemiei, procentul celor care sunt afectati de stres, atat la nivel mental, cat si fizic, a crescut pana la 50%.

Scorul pentru management-ul stresului (Stress Management Score) este acum disponibil pe modelul Luxe si pe toate dispozitivele Fitbit care monitorizeaza ritmul cardiac. Acesta poate oferi evaluari zilnice privind capacitatea corpului de a face fata la stres, analizand nivelul de activitate fizica, somnul si bataile inimii.

Cu serviciul Fitbit Premium, utilizatorii primesc o analiza detaliata a metricilor de monitorizare a nivelului de stres, ceea ce ii ajuta sa inteleaga mai bine cum miscarea fizica influenteaza sanatatea organismului, sau cum lipsa orelor necesare de somn afecteaza capacitatea de a face fata grijilor. Tot aici intra si analiza raspunsului sistemului nervos, pentru a identifica reactii de tipul “Lupta sau Fugi” in baza datelor ritmului cardiac. Utilizatorii Premium au de asemenea acces la o suita de sesiuni de mindfulness si antrenamente, toate menite sa reduca nivelul de stres.  

Instrumente intuitive pentru a intelege si gestiona starea de sanatate

Luxe ofera acces la o serie ampla de functionalitati care permit utilizatorilor sa aleaga o abordare holistica pentru un stil de viata sanatos. Cu functia Metrici de sanatate (Health Metrics Dashboard), utilizatorii pot observa direct in aplicatia Fitbit evolutia starii de sanatate generala, cu informatii despre respiratie, ritmul cardiac in efort si in repaus, temperatura corpului si, in curand, saturatia de oxigen din sange. Schimbarile bruste sunt semnalate ca potentiale semne de extenuare, stres sau raceala.

In plus, varianta Premium permite monitorizarea trendurilor lunare si a parametrilor personali, atragand atentia atunci cand una dintre valori iese din intervalul obisnuit.

Usor, subtire si cu o forma ergonomica, Luxe a fost proiectat pentru o purtare confortabila, atat ziua, cat si noaptea, pentru monitorizarea orelor de somn. Scorul pentru Somn (Sleep Score) permite utilizatorului sa inteleaga mai bine calitatea orelor dormite, oferind in timp sprijin pentru creearea unei rutine.

Pentru a asigura o viziune de ansamblu asupra starii de sanatate exista si instrumente suplimentare de monitorizare pentru nutritie, hidratare, monitorizarea greutatii si a ciclului menstrual, toate disponibile in cadrul aplicatiei Fitbit. Membri ce opteaza pentru abonamentul Fitbit Premium beneficiaza de acces la peste 60 de materiale noi despre nutritie, inclusiv retete sanatoase selectate de Fitbit. Pentru persoanele care sufera de diabet exista si functia de monitorizare a glicemiei in aplicatia Fitbit, care afiseaza felul in care valoarea glicemiei variaza de-a lungul zilei si cum interactioneaza cu alti metrici. In versiunea Premium, utilizatorii pot vedea cat de frecvent aceste valori se situeaza in intervalul dorit. Toate aceste informatii sunt integrate intr-un raport usor de parcurs despre starea generala a organismului, ce poate fi extras si pus la dispozitia unei echipei medicale pentru o analiza aprofundata si relevanta pe termen lung.

Ramai motivat pentru a-ti atinge obiectivele de fitness

Activitatea fizica este o componenta cheie in obtinerea unei stari bune de sanatate, dar din pacate COVID-19 a schimbat rutina de exercitii fizice a multor persoane. Fitbit, prin modelul Luxe, ofera noi metode si oportunitati de pastrare a unei vieti active, indiferent de cum si unde utilizatorii aleg sa faca sport. Cu ajutorul functiei de monitorizare 24/7 a ritmului cardiac, ce sta la baza multor instrumente de evaluare a sanatatii de pe dispozitivele Fitbit, utilizatorul isi poate urmari in timp real bataile inimii pentru a masura valoarea caloriilor consumate. De asemenea, poate alege dintre cele 20 de setari diferite pentru monitorizarea activitatii fizice precum golf, Pilates, spinning sau tenis. Pentru cei care prefera alergatul, mersul cu bicicleta sau drumetiile, exista posibilitatea activarii functiei GPS a telefonului pentru a inregistra in timp real ritmul si distanta parcursa.

In decursul monitorizarii activitatii fizice utilizatorul poate decide cand sa intensifice efortul si cand sa se relaxeze cu ajutorul functiei Zone de Minute Active (Active Zone Minutes), un proces personalizat de evaluare a activitatii fizice care ia in calcul timpul petrecut in fiecare etapa a ritmului cardiac, nu doar numarul de pasi efectuati. Aceasta functie ajuta la monitorizarea efortului moderat si intens, pentru a putea atinge nivelul saptamanal recomandat de 150 de minute de minute active, necesare pentru imbunatatirea starii de sanatate. Ca o stimulare suplimentara pentru atingerea obiectivelor, mesajele de incurajare a miscarii ajuta la pastrarea unei vieti active si reduce perioadele de sedentarism. Versiunea Premium deblocheaza provocari speciale, jocuri si activitati noi pentru a face mult mai distractiv drumul spre un stil de viata mai activ.

Ramai conectat pe toata perioada programului zilnic

In plus fata de toate aceste functii dedicate starii de bine si ritmului de viata activ, pe tracker-ul Luxe se regasesc si aplicatii precum alarma, cronometru si timer, care ajuta in realizarea activitatilor cotidiene. Dispozitivul are o autonomie de pana la cinci zile. Mai mult, utilizatorii primesc alerte pentru apeluri, mesaje si notificari de pe telefonul mobil, toate acestea putand fi personalizate in functie de preferintele fiecaruia pentru o organizare cat mai eficienta a timpului. Compatibilitatea ridicata a modelului Luxe cu telefoanele cu sistem Android sau iOS si Google Fast Pair permit utilizatorilor sa duca o viata activa fara stresul unei eventuale deconectari de la alte dispozitive.

Un obiect elegant care se simte firesc la incheietura mainii

Designul inovator al modelului Luxe aduce o forma fluida, delicata, inspirata de corpul uman si se asaza discret la incheietura pentru a da o experienta a purtarii similara cu cea a unei bijuterii. Aceasta performanta de design a fost realizata prin folosirea unor tehnici traditionale de creare a bijuteriilor, adaptate prezentului, obtinandu-se astfel un finisaj extra lucios pentru carcasa din metal inoxidabil a modelului Luxe. Combinand eleganta si caldura unei piese de bijuterie artizanala cu un inalt nivel de precizie necesar activarii tehnologiei cu senzori ultra sensibili, Fitbit Luxe este unul dintre cele mai elegante si confortabile dispozitive create pana acum. Este disponibil cu numeroase accesorii de marimi si culori diferite, pentru o purtare 24/7.   

Pentru a oferi un stil si mai sofisticat, Fitbit s-a parteneriat cu brandul american de bijuterii gorjana. Cureaua metalica Parker Link intr-o nuanta discreta de auriu, disponibila cu editia speciala a Fitbit Luxe, transforma dispozitivul de monitorizare intr-o bijuterie sofisticata.

Avand ca principale obiective confortul si simplitatea, Luxe este cel mai subtire dispozitiv de monitorizare cu ecran tactil al producatorului, ce vine cu o varietate bogata de fete pentru ceas si este primul model cu ecran color de la Fitbit. Functionalitatile simple si intuitive de swipe si tap ale modelului Luxe ofera utilizatorilor acces facil la statisticile zilnice, notificari si acces la principalele functii dedicate sanatatii si monitorizarii activitatii sportive. Toate acestea intr-un design compact, elegant si fara butoane.

Preturi si disponibilitate

Luxe este disponibil la pre-comanda incepand de astazi pe site-ul oficial Fitbit.com, disponibil si in Romania, livrare incepand din aceasta primavara. Luxe va fi disponibil la pretul de 749 lei, incluzand si 6 luni de acces gratuit la serviciul Fitbit Premium, ce ar fi valorat 295 lei. Cu aproape 1 milion de membri abonati, dupa cele 6 luni de gratuitate oferite la achizitia unui Fitbit Luxe, serviciile Premium vor fi disponibile la 8.99 euro/luna sau 79.99 euro/an. Optiunile Premium sunt accesibile in 18 limbi, din peste 40 de tari. Gama de accesorii si culori ale bratarii Luxe variaza de la 149 lei pana la 449 lei euro. Editia speciala gorjana pentru Fitbit Luxe este disponibila pentru pre-comanda la pretul de 199.95 euro, cu disponibilitate din luna iunie.

Sursa foto: fitbit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare