Fitness

#fitness #dans #urcatul scarilor #programe sportive #exercitii in parc

Mentine-ti silueta fara sa mergi la sala! Iata 6 metode care te pot ajuta!

Alimentatia echilibrata, exercitiile fizice si respectarea programului de somn sunt cateva dintre aspectele de care ar trebui sa tii cont pentru a avea un stil de viata sanatos. Daca nu ai bani sa mergi la sala pentru a face sport sau programul de lucru nu iti permite, poti alege solutii mai simple si la indemana pentru a face cele 150 de minute de exercitii de aerobic pe care Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din Statele Unite le recomanda pentru a-ti mentine organismul sanatos.

Pentru a te asigura ca nu vei avea probleme, este recomandat sa vorbesti cu medicul tau, inainte sa incepi sa faci anumite exercitii, mai ales daca suferi de boli cardiovasculare. Iata cateva exercitii pe care le poti face pentru a te mentine in forma, odata ce ai obtinut acordul medicului!

1. Parcheaza la distanta

De cele mai multe ori, ai tendinta de a parca foarte aproape de intrarea in cladire, fie ca mergi la serviciu ori la cumparaturi sau ca te intalnesti cu prietenii la un restaurant. Pentru a te mentine in forma, este indicat sa parchezi masina cat mai departe de locul unde trebuie sa ajungi. Astfel, vei merge din capatul parcarii pana la intrarea in cladire, pe jos, ceea ce inseamna ca vei face macar o parte din exercitiile zilnice recomandate.

2. Coboara din autobuz mai devreme

Un alt mijloc de a te mentine in forma este sa mergi cat mai mult pe jos pana la destinatie. In acest sens, medicii recomanda sa cobori din autobuz cu cateva statii mai devreme, intrucat mersul pe jos este unul dintre cele mai bune exercitii fizice, care aduce foarte multe beneficii organismului.

3. Alege sa urci si sa cobori pe scari

Daca ai de ales intre a urca pe scari sau a lua liftul, alege prima varianta! Daca urci scarile de cateva ori pe zi poti obtine rezultate favorabile in ceea ce priveste silueta ta, fara sa fii nevoit sa mergi la sala si sa cheltuiesti bani. Daca timpul iti permite, poti chiar sa alergi pe scari sau sa urci cate doua trepte odata. Astfel, iti vei tonifia musculatura.

4. Urmareste programele sportive

In cazul in care nu iti permiti sa mergi la sala, poti urmari emisiunile de la televizor in care sunt prezentate mai multe tipuri de exercitii fizice care te pot ajuta sa te mentii in forma. De asemenea, pe internet sunt foarte multe tutoriale din care poti invata sa faci exercitii, cu ajutorul carora sa slabesti frumos.

5. Fa-ti un program de dans

Dansul este un exercitiu minunat. Fie ca mergi cu prietenii in club si dansezi, fie ca alegi sa dansezi la tine in sufragerie, dansul te va ajuta sa-ti mentii silueta. In functie de greutatea ta si de cat de solicitante sunt miscarile pe care le faci, poti arde de la 60 pana la 140 de calorii in doar 15 minute.

6. Fa exercitii in parc

O alta solutie la care poti apela, in cazul in care nu poti merge la sala, este realizarea unor exercitii, care sa te mentina in forma, in parc. Plimbarile, joggingul sau mersul cu bicicleta sunt doar cateva dintre activitatile care te pot ajuta in lupta cu kilogramele in plus. Uneori, in parcuri sunt organizate si cursuri de fitness, la care poti participa gratis.

Sursa foto: walletpop.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare