Fitness

#sanatate #energie # lipsa energie

Iti lipseste energia?

Lipsa de energie este provocata de o serie de factori pe care nu ii putem bloca, nici macar in mica masura. Stresul de la locul de munca, traficul, consumul de alcool sau anumite alimente sunt doar cativa dintre factorii care conduc la aceasta lipsa de energie.

Indiferent de cauza lipsei de energie, aceasta poate fi tratata cu ajutorul unor lucruri foarte simple. Iata ce ai de facut daca vrei sa te simti mai bine si daca iti doresti sa ai toata ziua senzatia ca nimic nu te poate opri si ca ai putea termina tot ce ai de facut la birou in mai putin de trei ore.

Opteaza penttu o alimentatie pe baza de vitamine

Consuma alimentele potrivite. Cu cat vei consuma mai multe legume si fructe, bogate in vitamine si minerale, cu atat te vei simti mai plin de energie. Incepe ziua prin a consuma un pahar cu iaurt in care adaugi cateva bucati de fructe proaspete sau mananca un sandwich in care adaugi o felie de rosie, castravete, ardei gras si o frunza de salata. O alta varianta este sa bei, la masa de pranz, un shake realizat din gheata, lapte, banane si fructe de padure. Acest mix de fructe si legume este mai energizant decat orice.

Incearca terapiile alternive

Te-ai fi gandit vreodata ca trei picaturi de ulei esential adaugate in apa din cada, atunci cand faci baie, ti-ar putea oferi la fel de multa energie precum un baton de ciocolata? Atunci cand faci dus dimineata, stropeste peretii dusului cu cateva picaturi de ulei esential de menta sau eucalipt. Inca din primele clipe in care vei inhala aburii parfumati, vei incepe sa te simti mult mai bine si sa fi pregatit pentru o zi plina de provocari.

Sport

Poate ai impresia ca daca alergi dimineata, te vei simti obosit si lipsit de energie pe toata durata zilei. In realitate, lucrurile sunt tocmai invers. Dupa 30 de minute de jogging vei avea mai multa energie decat dupa o noapte in care ai dormit peste 10 ore. Explicatia este ca sportul iti pune in miscare toate celulele din organism si te mentine astfel plin de energie pentru o zi intreaga.

Odihna

Daca dormi mai putin de opt ore pe noapte, cu siguranta te vei simti lipsit de energie. Explicatia este ca organismul tau nu a avut timp sa isi incarce "bateriile" in totalitate, iar acest lucru il vei resimti pe toata durata zilei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare