Fitness

#exercitii #miscare #fitness #rezistenta #genuflexiuni #repetari #minge de fitness

Exercitii fizice de 3-5 minute care ard rapid grasimile

Daca scuza ta pentru lipsa de miscare este intotdeauna timpul limitat, afla ca ai nevoie doar de 3-5 minute zilnic pentru a scapa rapid de grasimile depuse pe trupul tau. Nici macar nu trebuie sa iti faci un abonament la sala de fitness, cand poti executa acasa un set de exercitii fizice de scurta durata, cu efecte pozitive pe termen lung asupra formei tale fizice.

Iata cateva tipuri de exercitii fizice care nu iti rapesc mai mult de 3-5 minute si care ajuta organismul sa arda mai rapid grasimile si sa se mentina in forma maxima!

Puterea omului pesterii

"Puterea omului pesterii" este denumirea unui exercitiu fizic foarte scurt, de maxima intensitate, care iti ofera libertatea sa te misti asa cum simti, timp de 3 minute. Conditia este sa depui cat mai mult efort posibil, imaginandu-ti ca ai luat o supradoza de vitamine si vrei cu prisosinta sa te eliberezi de tensiunea fizica.

Este un exercitiu excelent pentru cresterea rezistentei cardiovasculare si respiratorii. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi un tip de exercitiu si sa faci cat mai multe repetari, timp de 3 minute. Exemplu de exercitii:

  • flotari sau tractiuni
  • genuflexiuni
  • mersul piticului
  • pasul strengarului
  • indoiri partiale sau totale ale trunchiului


Tu decizi cate pauze faci, insa este important sa iti inregistrezi progresele (10 repetari cu 5 secunde pauza, 20 de repetari cu 8 secunde pauza etc). Zi dupa zi, vei avea motivatia constanta sa iti autodepasesti recordul.

Saritul corzii

Trebuie sa iti amintesti de acest joc foarte placut al copilariei, care se poate transforma usor intr-o forma de miscare eficienta si la maturitate. Acest tip de exercitiu poate sa arda tot atatea calorii ca alergarea pe banda sau joggingul in parc. Da drumul cronometrului si sari coarda timp de 3-5 minute, crescand treptat viteza de miscare. Vei scapa de aproximativ 68 de calorii.

Urcatul si coboratul scarilor

Daca toti oamenii ar intelege cat de bine isi pot mentine forma fizica prin urcatul si coboratul scarilor, lifturile ar ajunge sa mai fie folosite doar in situatii exceptionale. Aceasta forma de miscare la indemana oricui iti lucreaza aproape toate grupele importante de muschi, in special pe cei ai abdomenului inferior, spatelui, feselor si picioarelor.

In doar 5 minute de urcat si coborat scari, poti arde 36 de calorii.

Mentinerea echilibrului pe mingea de fitness

Achizitioneaza-ti o minge de fitness si incearca sa iti mentii echilibrul pe ea, timp de 5 minute, pentru a scapa de 58 de calorii in fiecare zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului