Fitness

#stres #sanatate #exercitii fizice #miscare #fitness

Exercitii fizice care reduc stresul

Stilul de viata modern si haotic face ca strsul sa fie un element zilnic al vietilor noastre. Dupa serviciu, ne indreptam spre casa cu speranta ca ne vom relaxa insa descoperim ca avem si alte treburi de rezolvat.

Exista insa anumite exercitii pe care le poti face care te vor ajuta sa invingi stresul si sa te relaxezi.

Meditatie. Aseaza-te pe o saltea pentru exercitii cu picioarele indoite. Fa acest lucru intr-o incapere mai izolata sau unde esti singur. Inchide ochii si gandeste-te la un singur lucru care te face fericit. Concentreaza-te la acest lucru timp de 10 - 15 minute.

Atunci cand iti centrezi atentia asupra lucrurilor care iti fac placere iti vei relaxa mintea si te vei simti mai bine.

Miscari circulare ale ochilor si capului. Stai pe o saltea cu picioarele incrucisate. Inchide ochii si misca incet ochii in directia acelor de ceasornic. Repeta apoi in directia inversa. Fa acest exercitiu de 5 ori. Acelasi exercitiu il poti face si cu capul.

Este un exercitiu usor, care relaxeaza muschii ochilor si ai gatului, care sunt primele parti ale organismului care simt efectele stresului.

Concentreaza-te pe o singura miscare. Aseza-te pe o saltea cu picioarele incruscisate sub tine. Incruciseaza si bratele la spate si apleaca-te in fata cat de mult poti, astfel incat sa atingi podeaua cu capul.

Este foarte posibil sa nu poti face aceasta miscare inca de la inceput. Insa este indicat sa repeti pana cand reusesti. Atunci cand faci acest exercitiu, mintea ta se goleste de alte ganduri. Singurul tau scop este sa reusesti sa atingi podeaua cu capul.

Respiratie profunda. Aseza-te pe o saltea cu picioarele incrucisate. Inchide ochii si respira profund de cateva ori. Ai grija sa inspiri si sa expiri aerul rapid, prin nas. Gura trebuie sa fie inchisa.

De asemenea, pentru a te relaxa mai poti sa faci si cateva treburi casnice. De exemplu poti spala vasele sau poti da cu aspiratorul. Treburile casnice sunt mult mai solicitante decat crezi si iti pun in miscare o serie de muschi. In plus, daca te concentrezi doar asupra acestor treburi, te vei relaxa. Pe masura ce vei transpira, vei simti si ca stresul se scurge din corpul tau.

Intinde-te. Exercitiile de intindere reprezinta o alta metoda usoara de a te relaxa. Misca mai intai umerii in sus si in jos. Intinde apoi bratul drept in partea stanga si preseaza mine. Repeta miscarea cu cealalta mana. Ridia apoi ambele brate deasupra capului si trage bine sus. Intinde apoi bratele in fata, apoi in spate si trage bine de ele.

Exercitiile de intindere elibereaza tensiunea musculara, calmeaza si relaxeaza. Aceste exercitii pot fi realizate de mai multe ori pe zi, ori de cat ori simti ca esti amortita.

Mergi pe jos. Un alt lucru pe care il poti face pentru a scapa de stres este sa mergi pe jos. Mersul pe jos reprezinta cea mai elementara forma de miscare, ideala pentru oricine. Dupa serviciu, renunta la autobuz si mergi pe jos cateva statii. Te vei simti instant mai bine, te vei relaxa si calma. In plus, vei pune in miscare o serie de muschi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare