Fitness

#bicicleta eliptica #exercitii fizice #exercitii cardio

Exercitii cardio pe care le poti face acasa

Exercitiile cardio sunt benefice deoarece contribuie semnificativ la imbunatatirea functionarii aparatului cardio-vascular si cardio-respirator. Mai mult decat atat, exercitiile cardio te ajuta sa slabesti si sa ai o forma fizica de invidiat. Descopera care sunt exercitiile cardio pe care le poti face acasa si care te pot ajuta sa te simti si sa arati mai bine.

Coarda


Achizitioneaza o coarda de sarit (maxim 10 ron) si foloseste-o pe post de unelta in exercitiile crdio. Sariturile in ritmuri diferite iti vor stimula ritmul cardiac, iti vor tonifia musculatura si te vor ajuta sa arzi multe calorii. Dincolo de toate aceste lucrur, exercitiile de sarit cu coarda te fac mai agil, te ajuta sa iti lucrezi postura corpului, echilibrul, reflexele, rezistenta si coordonarea fizica.

Sariturile cu coarda iti tonifiaza picioarele, abdomenul, pieptul, spatele, umerii si bratele, iar in acelasi timp te binedispune datorita faptului ca acest timp de exercitiu stimuleaza corpul sa produca endorfine ("hermonul fericirii").

Atentie! Atunci cand sari coarda este necesar sa ai la dispozitie o camera spatioasa si inalta, fara lustre sau obiecte care se pot sparge sau care pot fi distruse.
 

Zumba


Zumba este un exercitiu cardio cel putin foarte distractiv. Totul consta in inventarea unor miscari proprii in ritmuri de salsa, raggaeton, merengue si alte genuri similare, foarte antrenante. Zumba este un amestec de dans si aerobic si iti pune in functiune majoritatea grupelor de muschi din corp. Dupa numai 10 minute de zumba ritmul tau cardiac va fi extrem de alert, iar numarul de calorii va fi cu cel putin 200 in minus.

Pentru a practica zumba acasa nu ai nevoie de un echipament special sau de instructor, ci doar de un playlist cu melodii antrenante si de multa vointa. De preferat este sa faci acest exercitiu atunci cand esti singur, astfel incat sa nu te simti inhibag de primirile amuzate ale celor din jur.
 

Bicicleta eliptica


Bicicleta eliptica este un aparat pe care il poti achizitiona si depozita in oricat camera din casa ta, astfel incat sa il folosesti ori de cate ori simti nevoia. O singura sedinta de exercitii cu bicicleta eliptica te va ajuta sa pierzi calorii, sa slabesti si sa imbunatatesti activitatea aparatului cardiovascular.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare