Fitness

#tonifiere corp #tonifierea muschilor #tonifiere

Cum sa tonifici musculatura in doua saptamani

Tonifierea organismului poate fi o adevarata provocare, in special daca nu dispui de suficient timp. Daca te gandesti sa te infometezi pentru a fi in forma, esti pe calea gresita. Incearca sa mergi la sala, sa faci mai multa miscare si sa consumi alimentele potrivite.

Expertii in fitness si aerobic recomanda mersul constant la sala, nu doar inaintea unui eveniment special. In fiecare zi, fa 30 de minute de exercitii cardio si 30 de minute de exercitii de intarire. Exercitiile cardio ajuta la arderea caloriilor, iar cele de forta intaresc metabolismul.

Insa, in situatiile de urgenta, poti incepe un program intens, de doar doua saptamani, in care sa iti tonifiezi musculatura si sa arati mai bine.


Iata ce poti face in doar doua saptamani:


Saptamana 1. In prima saptamana de antrenament trebuie sa te concentrezi asupra mascarii musculaturii lasate. Incepe antrenamentele cu exercitii cardio dupa care, la fiecare doua zile incluzi si exercitii cu greutati. Joggingul sau inotul te vor ajuta sa pierzi in greutate.

De asemenea, poti alerga pe banza sau poti merge pe jos mai alert. In plus, poti participa si la clasele de kickboxing. Kickboxingul este o metoda excelenta de a pierde in greutate si de a tonifia coapsele si fesele.

Tot in aceasta prima saptamana poti face si genoflexiuni si abdomene. Aceste exercitii vor stimula intreg organismul si vor ajuta la tonifierea musculaturii. De asemenea, si alergatul este o metoda excelenta de a tonifia organismul, dar si de a da jos kilogramele in plus. Trebuie sa ai grija la ce incaltaminte iti cumperi, deoarece sunt foarte importanti atunci cand alergi. Inainte de a alerga, fa cateva exercitii de incalzire.

Saptamana 2. In a doua saptamana de antrenament trebuie sa incluzi mai multe exercitii de forta si intarire a musculaturii. Aceste exerctii pot fi combinate cu greutatile si antrenamentele cardio.

Acum este momentul sa urmezi sfaturile specialistilor in fitness si aerobic si chiar sa te inscrii la o sala de sport. Daca te asteapta un eveniment important, este indicat sa mergi la sala de sport in fiecare zi.


Regim alimentar pentru trup tonifiat


In aeste doua saptamani de antrenamente trebuie sa fii dur si sa ai un regim alimenar adecvat. Srai departe de alimentele bogate in sare si zahar. In acest fel vei slabi mai rapid. De asemenea, nu trebuie sa sari niciodata peste micul dejun.

Micul dejun trebuie sa devina principala masa a zilei. Asfel, este recomandat sa consumi carbohidrat comlecsi, proteine si grasimi benefice, care sa iti ofere energie pentru intreaga zi. In plus, aceste alimente iti vor oferi si energie si vor stimula metabolismul.

Nu inlocui mesele principale cu gustari. Gustarile ideale sunt formate din fructe si legume, baoane energizante din proteine, iaurt, branza de vaci si bauturi naurale.

Zaharul in exces deregleaza metabolismul insulinei si duce la oboseala si depuneri de grasimi. Inainte de a incepe antrenamentul, consuma alimente energizante, bogate in proteine, care sa iti ofere energia necesara. La o ora dupa antrenament, consuma alimente bogate in proteine si carbohidrati.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare