Fitness

#exercitii fizice #stretching #calorii #aerobic

Cum sa te pregatesti pentru un curs de aerobic

Exercitiile de aerobic sunt extrem de populare si cu putin efort, pot fi efectuate atat de catre tineri, cat si de persoane mai inaintate in varsta. Aerobicul ajuta organismul sa se mentina in forma, tonifiaza muschii, ajuta la slabit si ofera corpului o forma armonioasa. In plus, acest gen de sport mentine tensiunea arteriala la un nivel optim, imbunatateste respiratia, stimuleaza circulatia sanguina si imbunatateste activitatea inimii.

Un curs de aerobic poate fi mai mult decat o simpla ora de exercitii fizice - aici te vei distra pe ritmuri ametitoare de muzica, vei cunoaste oameni noi si vei arde caloriile in plus.

Totusi, inainte de a merge la un curs de aerobic, ar fi bine sa ai in vedere urmatoarele lucruri:
 

Observa


Inainte de a te inscrie la un curs de aerobic, ar fi bine sa ceri permisiunea celor de la sala sa asisti in mod pasiv la un curs. Astfel, vei vedea cu exactitate ce se intampla la cursul respectiv, daca te-ai integra bine, daca ai face fata exercitiilor si daca iti place atmosfera.

Daca ai o conditie fizica nu foarte bine pusa la punct, poti discuta acest aspect cu instructorul de aerobic si il poti intreba daca exista cursuri mai "light". Totusi, in cazul in care nu se poate, cu siguranta te vei adapta din mers - chiar daca la primele ore iti va fi mai greu, fara indoiala organismul tau se va obisnui treptat cu efortul depus. Oricum, trebuie sa stii ca o ora trece mai repede decat ai crede atunci cand ai o activitate care mai este si distractiva pe deasupra.
 

Opteaza pentru confort


Atunci cand mergi la un curs de aerobic este recomandat sa te imbraci in haine din bumbac 100%. Un maiou si o pereche de pantaloni scurti sau pana la genunchi reprezinta cea mai buna varianta, asa ca achizitioneaza aceste produse vestimentare fara sa stai pe ganduri. De asemenea, este recomandat sa cumperi cate doua bucati din fiecare accsoriu vestimentar pentru orice eventualitate.
 

Ai grija la incaltari


Aerobicul consta in exercitii energice si implica destul de multe sarituri si miscari ale picioarelor. Opteaaza pentru o pereche de tenesi usori, dar cu o talpa suficient de groasa pentru a atenua socul loviturilor cauzate de pasii apasati. Ai grija ca pantofii sport sa iti vina perfect - acestia nu trebuie sa iti vina prea largi, dar nici sa te stranga in fata sau in laterale.

De asemenea, alege doar sosete din bumbac de calitate pentru a preveni transpiratia excesiva, dar si mirosurile neplacute. In plus, pentru a atenua socurile, poti opta pentru sosete mai groase (in cazul in care talpa tenesilor nu este destul de moale si rezistenta).
 

Bea apa


Atunci cand te pornesti spre cursul de aerobic, nu uita sa iei la tine o sticla cu apa la temperatura camerei. In micile pauze de la aerobic hidrateaza-te corespunzator, insa nu bea prea multa apa in timpul exercitiilor pentru ca excesul de apa in stomac te va ingreuna. Poti bea insa pana te saturi complet abia la finalul exercitiilor.
 

Nu sari peste stretching


Exercitiile de aerobic iti vor pune muschii la incercare si nu este un sport chiar soft, ceea ce inseamna ca inainte de inceperea programului, sunt necesare cateva mici exercitii de stretching. Asadar, incearca sa ajungi la ora programata si sa nu sari peste aceste exercitii de incalzire pe care le fac toti participantii de la curs.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului