Fitness

#sport #exercitii fizice #sala #fitness

Cum sa faci mai mult sport chiar daca nu ai timp

Sunt zilele tale un amestec de treburi la munca, in acasa, comisioane, intalniri, timp petrecut cu familia si cu prietenii? In tot acest program incarcat tot ce trebuie sa faci pentru putin sport este sa ai vointa pentru a gasi timpul necesar.


Timpul pe care il petreci stand acasa, nu trebuie sa fie un timp irosit. Iata cate sfaturi care pot ajuta sa castigi timp pentru sport.


Trezeste-te mai devreme. Ridica-te din pat cu 30 de minute mai repede decat de obicei si foloseste acest timp pentru a alerga pe banda sau pentru a face o plimbare vioaie prin cartier. Unele studii arata ca persoanele care fac miscare dimineata au un tonus mai ridicat pe parcursul zilei.

Fa ca treburile casnice sa conteze si mai mult.
Matura si sterge cu mopul, curata cada sau orice alte treburi casnice care pun inima in situatia de a pompa mai mult sange. Daca locuiesti la casa ai avantajul treburilor din curte. Tunde iarba cu o masina ne-electrica, sapa in gradina, strange frunzele.


Fii activ in timp ce te uiti la televizor. Foloseste greutati, mergi pe bicicleta stationara/medicala sau pur si simplu fa anumite miscari de gimnastica. Un alt lcru pe care il poti face este sa schimbi canalele sau volumul direct de la televizor in loc de telecomanda.


Implica intreaga familie. Mobilizeaza-ti familia la plimbari inainte si/sau dupa cina, antreneaza-i in diferite jocuri, plimbati-va cu bicicletele. Faceti asta pentru macar 30 de minute.


Implica-ti cainele. Incearca sa fii tu cel care il plimba zilnic pe acesta. Cainii sunt de obicei foarte vioi si te pot antrena in a face miscare.


Ia parte la activitati sociale
. Mergi la un curs de dans, drumetii de grup sau orice alta activitate asemanatoare. Motivatia apare aici prin prisma suportului unui instructor /ghid sau prin spiritul de competivitate.


Alatura-te unei echipe. Inscrie-te intr-o echipa de amatori al sportului tau preferat sau mergi in zonele din parcuri special amenajate pentru diverse sporturi de echipa. Angajamentul pentru echipa poate fi un factor motivant destul de puternic.


Fa-ti abonament la o sala.
Abonamentul la o sala e fitness nu este chiar ieftin. Pretul achitat poate fi un stimulent convingator pentru nu pierde nici o sedinta.


Fa-ti un plan de excursii. Stabileste impreuna cu familia sau prietenii un plan de excursii saptamanal, fie ele si doar in parc. Totusi, daca este posibil, optati pentru o locatie din preajma orasului, unde aerul este mai curat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare