Fitness

#sport #febra musculara #fitness

Cum sa combati febra musculara dupa sport

Febra musculara este raspunsul organismului tau la un efort prea mare, depus in general intr-un mod foarte drastic si deloc progresiv. Este absolut normal ca in momentul in care iti supui corpul unui program drastic de exercitii,  dupa o perioada indelunga de sedentarism , sa intampini aceasta problema. Insa din fericire pentru febra musculara exista atat metode de prevenire, cat si sfaturi utile de indepartare a senzatiilor neplacute de la nivelul muschilor.


Cum sa previi febra musculara


Incepe cu exercitii de incalzire


Daca vrei sa incepi sa alergi, spre exemplu, nu baga viteza in primul parc care iti iese in cale inca din primele 5 minute. Inainte de a depune un efort fizic, este obligatoriu sa faci o incalzire de cateva minute. Poti incepe prin cateva exercitii de stretching si poti termina cu un set de 10 genuflexiuni, iar apoi se impune o pauza de 3 minute.


Doar dupa exercitiile usoare de incalzire poti incepe sa depui efort.


Nu te suprasolicita


Daca abia te-ai hotarat sa ai o viata mai activa si sa incepi sa faci sport, este recomandat sa nu incerci sa recuperezi tot timpul pierdut inca din prima zi. Incepe cu exercitii usoare, scurte, care sa nu iti suprasolicite musculatura . Altfel, vei ajunge in mod sigur sa suferi de febra musculara si nu vei avea nimic de castigat.


Cum sa tratezi febra musculara


Daca nu ai tinut cont de sfaturile de prevenire a febrei musculare, nu mai ai alta optiune decat sa o tratezi. Iata cum poti face acest lucru:


Fa o baie calda si ia o aspirina


Aspirina este un medicament bun atat pentru prevenirea cat si pentru tratarea febrei musculare. Daca muschii te dor, ia doua aspirine si intra sub jetul cald de apa timp de 10 minute. Combinatia de aspirina si dus cald va relaxa muschii si va grabi ameliorarea durerilor.


Bea multe lichide


Durerile de la nivelul muschilor apar uneori si din cauza faptului ca acestia sunt suficient hidratati. Bea cat mai multe lichide, incepand de la apa, sucuri naturale sau ceaiuri.  Spre exemplu, ghimbirul este o planta cu proprietati antiinflamatoare , asa ca o cana cu ceai de ghimbir dupa un antrenament intens va diminua sansele de a face o febra musculara. Ceaiul se bea caldut, neindulcit.


Masaj cu o crema mentolata


Desi in mod normal cremele mentolate se utilizeaza pentru intinderi musculare, ele actioneaza foarte bine si in cazul durerilor, asa ca nu ezita sa le folosesti daca suferi de febra musculara. Nu masa cu putere zona ci incearca mai degraba sa intinzi crema foarte usor, astfel incat aceasta sa intre in piele.
 

Sursa foto : allwomanstalk.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare