Fitness

#beneficii femei #cursuri arte martiale #arte martiale

Cele mai eficiente arte martiale pentru autoaparare – Ce arte martiale te apara pe strada?

In ziua de azi este important sa stii sa te aperi, sa faci un sport prin care sa inveti tehnici de autoaparare. Atat adultii cat si copiii trebuie sa invete sa se apere de potentiali infractori. Autoapararea este un mod de a supravietui in cazuri periculoase, acest lucru a fost inteles de femei, de aceea tot mai multe sunt interesate sa invete un stil de sport prin care sa se poata apara pe strada.

Sunt diferite stiluri de arte martiale prin care te poti apara pe strada, prin care poti face fata atacului unui agresor. Dintre acestea amintim: Jiu Jitsu, Judo, Kick Boxing, Kung Fu, Karate, Aikido, Hap Ki Do, Kempo, etc. Femeile si barbatii fac cursuri de arte martiale pentru ca prin tehnicile predate reusesc sa faca fata unui atac agresiv. in plus, astfel de sporturi ofera si alte avantaje: cresc increderea in sine, mentin greutatea corpului in limitele normale, sporesc mobilitatea, flexibilitatea articulatiilor, imbunatatesc rezistenta fizica, stimuleaza imunitatea si mentin sanatatea organismului.

1. Jiu jitsu a devenit un sport din ce in ce mai popular in ultimii ani, care este apreciat de oameni pentru ca ii ajuta sa faca fata atacului unui agresor. Aceasta arta martiala straveche s-a transmis din generatie in generatie si astfel a ajuns sa fie practicata in multe tari ale lumii si in Romania. Jiu Jitsu cuprinde multe tehnici si procedee eficiente care asigura apararea si care pot fi invatate de oameni indiferent de varsta, de copii, adulti, femei, barbati, persoane care au trecut de varsta de 50 de ani. Jiu jitsu foloseste tehnica mai mult decat puterea sau forta.

Avantajele oferite de acest sport sunt:

  • Imbunatateste rezistenta corpului, ajuta la scaderea in greutate
  • Stimuleaza sistemul cardiorespirator, imbunatateste circulatia sangvina
  • Reduce crizele de astm, de anxietate, calmeaza durerile, suferintele psihologice produse de anumite traume
  • Ofera o stare de confort si de buna dispozitie, creste nivelul de endorfine din organism
  • Creste puterea de concentrare, mentine echilibrul mental
  • Imbunatateste echilibrul si coordonarea corpului
  • Creste stima si increderea in sine, reduce stresul, tulburarile de dispozitie si de somn
  • Elimina emotiile negative, vindeca mintea si corpul, ajuta la mentinerea unei stari psihice bune
  • Imbunatateste starea de sanatate a organismului.

Cei care doresc sa invete tehnicile jiu jitsu cu ajutorul unui antrenor pot face cursuri jiu jitsu pentru incepatori la clubul JiuJitsuClub Bucuresti. Aceste tehnici includ aparari impotriva strangularilor, degajari din prize, lupta la sol, caderi, aplicarea blocajelor, degajari din incenturari, lovirea cu mana sau cu piciorul, metode de aparare impotriva unor lovituri ale agresorilor (care pot fi cu pumnal, cutit, briceag, sau alte obiecte) si altele.

2. Karate este un sport prin care iti dezvolti calitatile fizice, inveti tehnici de autoaparare, iti dezvolti increderea in sine, dobandesti o capacitate mai buna de concentrare. Unele stiluri de karate sunt practicate cu entuziasm de copii. Acestia pot invata karate de mici, chiar de la varsta de 5 ani.

Karate este un sport originar din insula Okinawa. in prezent este inteles ca tehnica de autoaparare, dar si ca o metoda de dezvoltare fizica si spirituala. Principalul scop al acest sport ramane autoapararea. Oamenii vor sa invete karate pentru ca sunt influentati de anumite filmele si isi doresc sa devina mai puternici, mai curajosi, sa stie sa se apere. Prin karate se creste increderea in fortele proprii, capacitatea de concentrare, rezistenta corpului la efort, flexibilitatea, mobilitatea, conditia fizica.

3. Kempo este un stil de lupta fara arme, se foloseste pumnul. Este un sport practicat de chinezi, care presupune folosirea unor tehnici de pumn. Nu se loveste cu picioarele, se foloseste forta si viteza pumnului. Kempo se practica si in tara noastra, chiar de multe femei, sunt vedete care au ales acest sport, printre care si Daniela Gyorfi. Acest sport te ajuta sa faci fata conditiilor de stres, sa inveti tehnici eficiente de autoaparare, sa scapi de depresie, furie, stari de nervi, sa-ti imbunatatesti conditia fizica.


4. Judo este un sport practicat de adulti si copii, care te ajuta sa duci o viata sanatoasa, sa-ti mentii conditia fizica, sa inveti sa te aperi fara a rani adversarul. Se fac antrenamente pe covoare speciale, tatami, astfel se amortizeaza contactul cu solul.

5. Kickboxing este un stil de box cu lovituri cu piciorul, in care se folosesc si tehnici de lovire cu mana in scopul de a-l anihila pe adversar. Kickboxing ajuta la tonifierea musculaturii, creste flexibilitatea miscarilor, imbunatateste puterea corpului, elimina stresul, anxietatea, teama, ajuta la pierderea in greutate, imbunatateste conditia fizica si sanatatea mentala.

6. Aikido este un stil modern de arte martiale despre care se spune ca s-a dezvoltat pornind de la o serie de tehnici jiu jitsu. Acest sport ajuta in aparare, la imbunatatirea reflexelor in executarea miscarilor, pararea loviturilor adversarului prin contraprize si miscari ale corpului.

Persoanele care fac astfel de sporturi spun ca toata lumea ar trebui sa invete anumite tehnici de autoaparare pentru ca ele ofera multe avantaje, chiar si in combaterea stresului si in mentinerea starii de sanatate. Prin autoaparare ai sansa de a supravietui unui atac stradal, ceea ce este foarte important in ziua de azi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare