Fitness

#antrenament #fitness #gimnastica #genuflexiuni #CrossFit

Ce trebuie sa stii despre prima sedinta de Crossfit

O noua metoda de fitness capata din ce in ce mai multi adepti in Romania. Se numeste CrossFit si este un program de antrenament extrem de intens, care combina exercitii fizice din mai multe ramuri sportive, astfel incat cei care il practica ard grasimile, isi tonifiaza corpul si isi maresc masa musculara intr-un timp scurt.

Vrei sa te apuci de Crossfit si nu stii de unde sa incepi? Nu ai mai facut sport din copilarie si iti este frica de intensitatea antrenamentului? Doi antrenori americani de Crossfit, Hollis Molloy si Austin Malleolo, iti explica in ce consta acest tip de exercitii de fitness si la ce sa te astepti in cadrul primei tale sedinte de Crossfit.

Intensitatea este progresiva

Nu te speria de intensitatea exercitiilor in cadrul Crossfit-ului. Nu trebuie sa fii initiat/a in tainele sportului, antrenorii te vor ajuta sa inveti miscarile de baza, inainte sa incepi exercitiile propriu-zise, explica Malloy, citat de Huffington Post.

Vei transpira mult

Desi, la inceput, nu vei face miscari complicate si nici intensitatea nu va fi aceeasi ca a unui avansat, Crossfit-ul este un sport care te va solicita suficient de mult incat sa transpiri destul inca de la prima sedinta, spune Austin Malleolo.

Exista noua miscari de baza

Odata ce ai invatat aceste miscari fundamentale, pe masura ce capeti experienta ele vor fi din ce in ce mai complexe pentru a te ajuta sa obtii corpul dorit.

Potrivit celor doi antrenori, acestea sunt in numar de noua: genuflexiuni, genuflexiuni cu bara la piept, genuflexiuni cu bara deasupra capului, exercitii pentru umeri cu bara deasupra capului, exercitii de impins cu bara, sarituri cu bara deasupra capului, indreptari cu haltera, indreptari cu haltera ridicata la nivelul barbiei, ridicari cu mingea medicinala.

Sala de Crossfit e diferita

Sala de antrenament este diferita de una conventionala. Se numeste Box (cutie) de Crossfit si nu are televizoare, bai mari sau benzi de alergare. In schimb aici vei gasi franghii atarnate in tavan, bare de tractiuni, saci, bare olimpice, discuri, haltere, greutati etc.

De altfel, acesta este si principiul dupa care se ghideaza aceasta metoda de antrenament neobisnuita. Foloseste combinatia dintre exercitiile specifice gimnasticii, cu cele olimpice si cu cele din culturism si haltere.


Sursa foto: healthandfitnesstalk.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare