Fitness

#exercitii #jogging #gantere #abdomene #bicicleta

Antrenamente fizice potrivite pentru constitutia ta

Vrei sa arati precum starurile din reviste, insa niciodata nu reusesti sa gasesti tipul corect de miscare in functie de constitutia ta? Te intristezi ori de cate ori treci prin fata unor vitrine si observi rochii superbe, cu care ti-ai dori sa te imbraci, insa stii ca dimensiunea lor este prea mica pentru tine? Daca iti doresti picioare mai suple, un abdomen plat sau o talie de viespe, iata cele mai bune antrenamente fizice pentru tine!

Abdomen proeminent: jogging

Daca majoritatea tesutului adipos se aduna in jurul taliei, insa ai soldurile mai inguste, dar sanii mari, atunci trebuie sa faci exercitii cardio. Acestea te vor ajuta sa scapi de excesul de grasime nedorita, sa iti diminuezi riscul de a dezvolta boli de inima si sa iti tonifici abdomenul prin intarirea muschilor din acea zona. Cea mai simpla si eficace metoda este sa te apuci de jogging.

Coapse durdulii: bicicleta

Intareste-ti coapsele si inlatura stratul celulitic de la nivelul lor cu ajutorul bicicletei. Este un exercitiu excelent pentru tonifierea partii de jos a corpului, in special a feselor, a gambelor si a coapselor.

Daca nu iti place sa pedalezi, poti face cateva exercitii chiar la tine acasa. Stai in genunchi, apoi ridica unul din picioare cat mai sus. La revenire, incearca sa nu atingi podeaua. Repeta de cate 10 ori, in mai multe serii.

Musculatura nedefinita: ridicarea ganterelor

Pentru a fi intr-o forma fizica de invidiat, trebuie sa lucrezi atat asupra partii superioare a corpului, cat si asupra celei inferioare. Vorbeste cu specialisti in fitness si nutritie si dezvoltati impreuna un program de exercitii potrivit corpului si stilului tau de viata.

Silueta filiforma: flotari

Daca esti mai slabuta de fel, iar muschii tai nu sunt definiti, atunci concepe un set de exercitii care sa intareasca musculatura si sa lucreze numai acele grupe de muschi unde consideri ca ai o problema. Defineste-ti bustul cu cateva serii de flotari, lucreaza cu ganterele sau realizeaza tractiuni la bara.


Greutate in plus, distribuita uniform: crossfit

Atunci cand tesutul adipos este distribuit uniform, iar greutatea ta este putin peste cea normala, trebuie sa realizezi un set de exercitii specifice pentru fiecare parte a corpului.

Vestea buna este ca s-a inventat crossfitul, un program care te ajuta sa dezvolti toate exercitiile din fitness. Astfel te poti folosi de gantere, greutatea propriului corp sau poti efectua sarituri.




Sursa foto: youbeauty.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului