Fitness

#fitness #abdomene #bicicleta #box #greutati #vibromasaj

5 tipuri vechi de fitness practicate si astazi

Fire legate de corpul tau care iti monitorizeaza in permanenta pulsul, aparate cu numeroase butoane care iti fac viata mai usoara atunci cand te lupti cu kilogramele, biciclete din carbon si adidasi speciali, cat mai usori pentru alergat. Ei bine, daca ai senzatia ca de toate acestea ai nevoie pentru a te mobiliza sa faci miscare, mai gandeste-te! Urmatoarele tipuri vechi de fitness iti demonstreaza ca sportul nu tine de era moderna.

1 Bicicleta penrtru fitness

Precursorul bicicletei pentru fitness, cunoscuta ca si bicicleta medicinala, a fost aparatul numit "gymnasticon", patentat in 1798 de Francis Lowndes. Insa abia 200 de ani mai tarziu, in 1989, a aparut primul centru dedicat folosirii bicicletelor in sala. De atunci, salile de gimnastica s-au dezvoltat continuu, iar astazi nu exista niciuna care sa nu includa aparate de acest gen.

2 Abdomene

Da, chiar daca nu existau aparatele moderne de astazi in anii '30-'40, fetele frumoase tot isi lucrau abdomenul la sala. Nu se numea chiar sala de fitness precum se cheama astazi, insa continea aparatele de baza. Unul dintre ele era banca de abdomene, precum cea din poza. Pur si simplu iti fixai picioarele la capatul ei si apoi incepeai sa iti lucrezi abdomenul prin ridicarea trunchiului.

3 Aparat de vibromasaj

In trecut, era o adevarata placere pentru doamnele si domnisoarele dornice sa-si intareasca tesuturile musculare si sa scape de celulita nedorita. Insa aceste aparate de vibromasaj cu banda au fost respinse curand de medici, care le vedeau drept o solutie gresita in raport cu joggingul.

4 Box

Boxul exista inca de cand se organizau Jocurile Olimpice in Grecia Antica, iar sacul de box este una dintre cele mai bune metode prin care iti poti tonifia organismul. Asa ca, daca vrei sa-ti mentii in forma bratele, incheieturile, abdomenul si picioarele, boxeaza asa cum faceau acesti domni in anii '40.

5 Greutati

Daca ai crezut ca ridicarea greutatilor este doar un sport pentru culturisti, realitatea este cu totul alta. Doamnele ridica greutati de decenii pentru a-si intari muschii bratelor. Chiar daca pe vremea aceea, in anii '20-'30, greutatile semanau cu niste popice, femeile le foloseau cu succes in sala de sport. Nu numai ca erau mai suple si mai musculoase, dar preveneau astfel si instalarea artritei sau a osteoporozei.



Sursa foto:huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare