Fitness

#masuri precautie #sport iarna #hidratare #imbracaminte #fitness #jogging iarna #jogging #iarna

5 sfaturi pentru a alerga in siguranta pe timpul iernii

Doar pentru ca iarna isi intra in drepturi nu inseamna ca trebuie sa renunti la activitatea fizica in afara casei! Daca faci jogging in mod constant, poti continua si cand temperaturile scad dramatic, cu conditia sa iti iei cateva masuri de precautie:

1. Adopta o tinuta adecvata

Renunta la hainele subtirele pe care le purtai la jogging primavara, vara si chiar toamna si inlocuieste-le cu variante ceva mai calduroase. Investeste insa tot intr-un echipament de buna calitate, care sa permita pielii sa respire. Si foarte important: imbraca-te in straturi si nu uita nici sa alegi accesoriile potrivite, de la o bandana si/sau caciula pana la manusi si protectie pentru nas/gura.

Cat despre adidasii de alergat, si ei trebuie adaptati conditiilor meteo: daca faci jogging cand este polei/gheata/zapada, ai nevoie de protectie suplimentara nu doar impotriva frigului, ci si a eventualelor accidentari.

2. Fa-ti incalzirea inainte sa iesi din casa

Incalzirea inaintea joggingului este foarte importanta in sezonul rece si trebuie facuta la caldura, in casa. Fa cateva exercitii de incalzire, asadar, inainte sa te aventurezi in frigul de afara si neaparat si cateva exercitii de stretching.

3. Gaseste o ruta alternativa

Chiar daca vara preferi sa alergi ceva mai departe de casa, eventual in cel mai apropiat parc, iarna este de preferat sa optezi pentru o ruta alternativa, una care, pe de-o parte, sa fie foarte aproape de casa (in situatia in care te accidentezi si/sau ti se face frig), iar, pe de alta parte, sa fie si bine luminata pentru a evita "capcanele invizibile" - gropi, ghetus s.a.

4. Alterneaza joggingul cu exercitiile indoor

Chiar daca obisnuiesti sa iesi la alergat zi de zi, n-ar strica sa iti regandesti programul de activitate fizica astfel incat sa nu te aventurezi afara si in zilele geroase. Cand temperaturile scad dramatic, ramai acasa si pune-ti acolo sangele in miscare sau mergi la sala si alearga pe banda.

5. Hidrateaza-te

Poata ca nu simti nevoia la fel de acut ca pe timpul verii, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa tii mereu la indemana o sticla cu apa cand faci jogging pe timp de iarna. Nu uita insa sa invelesti recipientul intr-un strat de material protector pentru a nu bea apa foarte rece atunci cand ti se face sete.

Sursa foto: rechargesport.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare