Fitness

#jogging #jogging slabire #sport #fitness #mituri jogging

5 mituri despre alergat care iti compromit antrenamentele

Iti doresti sa faci sport, pentru a-ti mentine greutatea sau chiar pentru a elimina kilogramele in plus? Daca nu ai timpul necesare pentru a te tine de un program strict de fitness, cu siguranta te-ai gandit la jogging.

Stiinta a evoluat, iar cercetarile din domeniul medicinei atesta faptul ca, de-a lungul timpului, ti-au fost servite o multime de lucruri neadevarate despre sport. Insa adevarata problema este ca acestea ti-ar putea sabota toata munca si straduinta. Iata care sunt miturile despre alergat care iti pot compromite antrenamentele:

1. Este bine sa te incalzesti inainte de a alerga

Incalzirea muschilor inainte de antrenamente functioneaza perfect pentru atleti, insa pentru alergatori, exercitiile statice de incalzire nu trebuie facute inaintea unei sesiuni de jogging, ci dupa aceasta. Daca vrei neaparat sa faci ceva inainte, opteaza pentru miscari dinamice precum mersul pe jos sau alergarea usoara cu genunchii la piept.

2. Hidrateaza-te cu bauturi speciale

Piata este suprasaturata de bauturi care iti promit hidratarea optima, iar publicitatea le promoveaza pe cele destinate celor care practica sporturi. Aceasta nu este intotdeauna alegerea corecta. Daca sesiunile tale de alergare dureaza mai putin de o ora, nu este necesar sa consumi o astfel de bautura. Alege apa pentru zilele cand faci antrenamente scurte si opteaza pentru bauturi destinate sportivilor doar atunci cand te antrenezi mai mult si ai nevoie de ceva care sa substituie caloriile si electrolitii pierduti in timpul exercitiilor.

3. Consuma carbohidrati inaintea antrenamentelor

Multi sportivi considera ca este nevoie sa consume cat mai multi carbohidrati inaintea antrenamentelor sau a curselor. Adevarul este ca, daca sesiunea ta de alergat dureaza mai putin de doua ore, nu ar trebui sa iti schimbi in niciun fel regimul alimentar obisnuit. Fa asta doar atunci cand stii ca vei avea parte de antrenamente prelungite si incearca sa nu consumi alimente cu care organismul tau nu este obisnuit, pentru ca ti-ar putea cauza probleme digestive.

4. Trebuie sa alergi in fiecare zi

Nu este necesar sa alergi in fiecare zi. De fapt, acest lucru iti poate dauna si te poate suprasolicita, cauzandu-ti dureri si febra musculara. Este preferabil sa alternezi sesiunile de alergat cu altfel de antrenamente sportive, precum inotul, ciclismul sau canotajul. Cei mai multi sportivi au dezvaluit ca se simt mai bine daca fac cel putin o pauza de antrenament de o zi in fiecare saptamana, iar altii au nevoie chiar de doua zile de repaus.

5. Eficienta antrenamentelor se masoara in kilometri

Foarte multi alergatori sunt preocupati doar de kilometrajul saptamanal si considera ca acesta este cel mai important aspect in masurarea eficientei antrenamentelor lor. Daca alergi zilnic pe acelasi traseu si nu ai deloc varietate in ceea ce priveste tempo-ul, viteza si dificultatea acestuia, nu ai rezolvat prea multe. Incearca sa alternezi zilele de antrenament in functie de scopul pe care ti-l propui si variaza intensitatea si traseul astfel incat sa poti face performanta.

Sursa foto: running.about.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare