Fitness

#exercitii fizice #miscare fizica #gantere #abdomen plat

5 minute de exercitii fizice zilnice

Chiar daca in sezonul rece incercam sa evitam sala de sport , este indicat sa nu renuntam la miscare. Daca nu poti ajunge la sala de sport, poti face chiar acasa cateva exercitii care sa iti ofere energie si care sa te mentina in forma.

Aceste exercitii pot fi efectuate chiar de mai multe ori pe zi, deoarece sunt de scurta durata . Te poti folosi de ele pentru a-ti mentine silueta atunci cand exagerezi cu mesele festive.

Pentru aceste exercitii ai nevoie de o coarda de rezistenta , o saltea, o minge de stabilitate si gantere usoare, de cel mult 2 kilograme.

Iata ce poti face in cinci minute pentru a avea un trup zvelt:
 

Exercitii pentru bicepsi


Cu amandoua mainele tine strans o coarda de rezistenta. Cu bratele indoite de la cot pe langa corp, aseaza-te cu picioarele pe coarda, cu corpul usor aplecat in fata. Indoaie genunchii ca si cum tocmai te-ai aseza pe un scaun.

Cu spatele si abdomenul bine incordat, indoaie coatele. In acelasi timp trage coarda de rezistenta spre umeri. Da drumul corzii apoi incet si repeta miscarea. Continua acest exercitiu timp de un minut, prin miscari controlate si lente.
 

Exercitii pentru umeri


Cu fiecare mana, tine cate o capat al coardei de rezistenta. Cu bratele pe langa corp si cu picioarele apropiate, paseste catre mijlocul corzii si calca pe ea cu un picior. Lasa celalalt picior in spate si intinde-l cat poti tu de bine.

Mentine aceasta pozitie si tine bratele drepte. Ridica apoi ambele brate printr-o miscare lenta. Trage coarda de rezistenta pan bratele ajung la nivelul umerilor, apoi lasa incet bratele in jos.

Repeta acest exrcitiu de 10 ori, cu fiecare picior.
 

Exercitii pentru abdomen


Aseaza-te pe saltea cu picioarele apropiate in fata. Ridica picioarele, astfel incat sa formeze un unghi de 45 de grade cu podeaua. Apleaca-te pe spate, astfel incat si spatele sa fie la aceeasi distanta de podea ca si picioarele.

Incordeaza muschii abdominali si ridica ambele brate astfel incat sa fie paralele cu podeaua. Tine mainilele cu palmele catre podea si degetele intinse. Misca apoi bratele in sus si jos de cate trei ori.

Continua exercitiul timp de un minut.
 

Exercitii pentru picioare


Daca esti incepator, aseaza pe podea o minge de stabilitate. In aceeasi pozitie ca pentru flotari, aseaza picioarele pe minge. Tine mainele pe podea, spatele drept si abdomenul incordat. Indoaie apoi coatele cat poti de mult.

Mentine insa spatele si abdomenul incordat. Corpul trebuie sa iti mentina pozitia dreapta. Repeta acest exercitiu timp de un minut.
 

Exercitii pentru tricepsi


In fiecare mana tine cate o gantera. In pozitie dreapta cu picioarele apropiate, ridica bratele deasupra capului si tine-le cat mai in spate. Indoaie coatele astfel incat mainele sa ajunga in spatele capului, paralele cu podeaua.

Intoarce apoi incet bratele in pozitia initiala. Repeta acest exercitiu timp de un minut.

Cu ajutorul acestor exerctii iti vei tonifia intreg organismul, vei avea brate ferme si un abdomen plat . Pentru rezultate bune, poti face acest exerctii timp de 30 de minute in fiecare zi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare