Fitness

#drumetii montane #plimbari #beneficii sanatate #efort #miscare #sport #sanatate

5 beneficii uimitoare ale drumetiilor montane

Suntem in plina iarna si multi ar crede ca s-a incheiat sezonul drumetiilor montane. Nici pe departe! Exista o multime de trasee deschise, chiar daca sunt acoperite acum cu zapada. Tinand cont de avantajele uimitoare pe care astfel de excursii in natura, le au asupra sanatatii este indicat sa-ti planifici si tu una, cat mai rapid.

1. Ajuta la pierderea in greutate

Mersul pe jos este o modalitate excelenta de a arde calorii si, astfel, de a pierde in greutate. Mai ales in cazul persoanelor care nu iubesc joggingul, o drumetie montana este excelenta pentru a solicita intreg organismul la o portie de efort. Urcatul prin padure, coborarea sau chiar strabaterea unui teren accidentat ajuta la scaderea presiunii arteriale. Pana si la o simpla plimbare pe o carare de munte se ard intre 240 si 370 de calorii pe ora, scrie amerikanki.com.

2. Previn si tin sub control diabetul

Studiile arata ca drumetiile montane contribuie la diminuarea riscului de diabet zaharat de tip II, dar si la mentinerea sub control a bolii. Specialistii sustin ca, impreuna cu o dieta sanatoasa, acestea ajuta la regresarea bolii. Si pentru cei care sufera de diabet de tip I, calatoriile pe trasee de munte pot reduce nivelul de insulina de care acesti bolnavi au nevoie.

3. Diminueaza durerile reumatismale

Poate fi destul de dificil pentru o persoana care sufera de dureri reumatismale sa abordeze un traseu montan, insa sedentarismul nu face decat sa ii agraveze si mai tare suferinta. Miscarea contribuie la intarirea muschilor picioarelor, lunad astfel presiunea de pe genunchi. Exista mule trasee usoare, care ofera o panorama nemaipomenita si care te vot ajuta nu doar sa te misti in voie, ci si sa iti iei macar pentru o vreme gandul de la durere.

4. Previn bolile de inima

Un alt beneficiu al drumetiilor montane este ca intaresc inima si diminueaza riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare. Evident, ele trebuie facute cu regularitate si nu sporadic, daca vrei sa simti efectul pozitiv al miscarii in aer curat. Mai mult, cercetarile au aratat faptul ca drumetiile cresc cantitatea de "colesterol bun" din sange.

5. Scad riscul de osteoporoza

Drumetiile montane diminueaza pierderea calciului din organism si, odata cu asta, si riscul aparitiei osteoporozei, boala care afecteaza 40% dintre femeile trecute de 50 de ani. Astfel, cele care obisnuiesc sa faca multa miscare vor avea oase mai tari si vor fi mai sanatoase.

Sursa foto: dickiesstore.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare