Fitness

# dezvoltare musculatura # indreptare spate # dureri spate #exercitii spate #spate #fitness #exercitii

4 exercitii perfecte pentru dezvoltarea musculaturii spatelui

Numeroasele ore petrecute pe scaunul de la birou, de cele mai multe ori intr-o pozitie gresita, sau mersul incorect sunt un adevarat chin pentru coloana vertebrala. In timp, poti capata o postura cocosata si te poti alege cu afectiuni serioase ale coloanei.

Poti evita astfel de probleme efectuand exercitii simple care te vor ajuta sa ai o postura corecta, si sa-ti dezvolti musculatura spatelui. Iata care sunt exercitiile recomandate de catre specialistul britanic in corectarea posturii Jan Keller, citat de theguardian.com.

Atentie! Daca suferi deja de afectiuni ale coloanei vertebrale, nu te apuca de astfel de exercitii fara sa consulti un medic inainte.

Exercitiul 1

Sursa foto: theguardian.com

Te asezi in genunchi, apoi pui piciorul stang in fata ta, cat sa formeze un unghi de 90 de grade. Pune mainile in spatele capului si impinge cu putere in soldul stang. Ramai in aceasta pozitie timp de 30 de secunde, fara sa te apleci in fata. Revino in pozitia initiala, apoi schimba piciorul. Este bine sa faci exercitiile de cinci ori pe zi.

Exercitiul 2

Sursa foto: roadcyclinguk.com

Pentru acest exercitiu, ai nevoie de un baston sau de o bara. Fixezi bastonul la nivelul omoplatilor, iti indrepti spatele si ridici bastonul. Faci cate 20 de astfel de repetari, in cate trei reprize. Un alt exercitiu asemanator sunt sunt fandarile. Fixezi acelasi baston tot la nivelul omoplatilor, apoi apleci un picior in fata si revii la pozitia intitiala. Schimbi piciorul si faci aceeasi miscare. Faci cate 10 repetari, in trei reprize, de trei-patru ori pe saptamana.

Exercitiul 3

Sprijina-te cu mainile si cu genunchii de podea si tine privirea in jos. Respira adanc, iar in timp ce expiri, ridica bratul drept si piciorul stang. Ramai in aceasta pozitie 10 secunde, fara sa te sprijini pe piciorul drept, dupa care revii la pozitia initiala. Faci acelasi lucru cu piciorul drept si bratul stang. In total, trebuie sa faci 20 de repetari, in cate doua reprize, de patru-cinci ori pe saptamana.



Sursa foto: theguardian.com

Exercitiul 4



Sursa foto: list25.com

Stai intins cu fata spre podea si cu mainile pe langa corp. Tii picioarele apropiate si iti contractezi muschii fesieri. In acest timp, iti ridici pieptul de pe podea, indrepti privirea inainte si iti indoi bratele spre mijlocul coloanei vertebrale. Stai in aceasta pozitie zece secunde. Faci cate zece repetari de acest fel, in cate trei serii, in fiecare zi.

Sursa foto principala: woman.thenest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare