Dieta si nutritie

#slabire #kilograme #dieta

Piedici de evitat in dieta de slabire

Iti doresti sa slabesti insa rezultatele nu sunt pe masura asteptarilor? De vina pot fi mai multi factori. Un metabolism lent , un stil de viata sedentar sau stresant sunt doar cativa dintre factorii care contribuie la acumularea de kilograme in plus . Incearca sa descoperi care sunt cauzele pentru care dieta ta nu functioneaza asa cum iti doresti si ia masurile necesare.
 

Fixeaza obiective realiste
 

Atunci cand incepem un program de slabire ne dorim sa eliminam kilogramele nedorite intr-un timp record. Ne propunem inca de la inceput sa aratam precum fotomodelele filiforme din revistele de moda. Pentru ca o dieta sa aiba sanse de reusite este sa uitam de retetele minune sau sa ne comparam cu vedetele.

Este putin probabil ca vei reusi sa ajungi la dimensiunile visate intr-un timp scurt. Fiecare persoana este unica si raspunde diferit la un plan dietetic. Este de asemenea posibil ca dimensiunile visate sa nu te avantajeze. Este astfel indicat sa iti propui obiective realiste, in functie de silueta si stilul tau de viata.
 

Nu acumula frustrari
 

Cu cat regimul tau alimentar va fi mai draconic cu atat va fi mai dificil de urmat pe termen lung. Daca iti vei impune in mod continui interdictii din ce in ce mai severe, vei acumula numeroase frustari. In cele din urma vei claca si vei ruina astfel o parte din eforturile depuse pentru a elimina kilogramele nedorite.

Este indicat ca inainte de a urma o dieta sa stabilesti clar care va fi programul tau alimentar. Obiectivul acestui program trebuie sa fie dobandirea unui stil de viata echilibrat si moderat pentru intreaga viata.
 

Nu sari peste micul dejun
 

Daca vrei sa slabesti, nu sari peste micul dejun niciodata. Obiceiul de a pleca de acasa nemancat are efecte negative asupra creierului. Astfel, pe tot parcursul zile acesta va pofti la alimente cu multe calorii sau la dulciuri. Sarind peste masa de dimineata, vei avea senzatia de foame tot restul zilei.

Daca nu primeste energie la orele diminetii, corpul intra in defensiva si va incerca sa-si mentina rezerva de calorii. Astfel, nu incerca sa sari peste micul dejun pentru ca dieta ta va avea de suferit si vei putea chiar acumula cateva kilograme in plus.
 

Evita bauturile acidulate
 

Ca dieta sa nu dea gres, evita bauturile carbogazoase, alcoolul sau sucurile cu adaos de zahar. Toate acestea contribuie la depunerea de zaharuri in sange, deci la acumularea de grasime. De asemenea, redu si consumul de bauturi pe baza de cofeina. Consuma in schimb multa apa sau sucuri naturale. Daca organismul nu primeste suficient de multa apa, metabolismul tau va fi afectat.
 

Nu manca repede
 

Atunci cand iei masa, savureaza fiecare minut. Evita sa mananci in fata televizorului. De asemenea, in timp ce mananci nu este indicat sa faci si alte activitati, de exemplu sa citesti. Concentreaza-te asupra mancarurilor din farfurie. Mananca incet si mesteca bine alimentele.

Astfel te vei bucura mai mult de gustul lor si vei primi mai repede semnalul din partea creierului ca te-ai saturat. In acest fel iti vei regla apetitul si metabolismul.
 

Consuma salate dietetice
 

In timpul dietelor consumam cantitati importante de salate. In diferite combinatii, acestea sunt practic baza intr-un regim de slabit. ai grija insa la combinatiile pe care le faci si la sosurile pe care le adaugi. Evita uleiul si otetul in exces. In timp, aceste ingrediente se vor depune sub forma de grasime.

Opteaza pentru salate dietetice, cu multe legume. Pentru un plus de savoare, poti preasara pe deasupra branza de vaci slaba sau mozzarella.
 

Fa miscare
 

Nicio dieta nu va avea rezultatele scontate daca nu introduci in programul tau si putina miscare. Nu este obligatoriu sa mergi la sala de aerobic , important este sa faci in fiecare zi miscare in aer liber.

Mergi mai mult pe jos sau urca pe scari si nu cu liftul. De asemenea, in fiecare seara, poti face o plimbare de cel putin 30 de minute in apropiere de locuinta ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului