Dieta si nutritie

#unghii #par #matreata #frumusete #sanatate #lamaie

Lamaia, un fruct perfect pentru starea ta de bine

Lamaia este un fruct purificator, bogat in vitamina C si in multe alte substante hranitoare. Poate fi folosita cu succes in ingrijirea corporala, cat si pentru indepartarea anumitor afectiuni precum raceala si gripa .

 

Detoxifiaza organismul

Avand in vedere ca stilul nostru de viata este tot mai haotic, iar alimentatia lasa de dorit, o cura cu suc de lamaie este ca un elixir pentru organismul nostru. Este recomandat se se bea in fiecare dimineata, timp de 5 saptamani, un pahar cu apa calduta in care s-a turnat zeama de la jumatate de lamaie.

Reda stralucirea parului

Datorita continutului de vitamina C si acizi, sucul de lamaie este un produs benefic pentru parul tau. Daca vrei ca acesta sa aiba stralucirea de odinioara, stoarce zeama de la o lamaie, stecoar-o cu o sita fina,  adaug-o intr-un pahar cu apa calda si clateste-ti parul cu acest amestec dupa fiecare spalare.  Nu numai ca parul tau va fi mai rezistent si frumos, dar va avea si o aroma placuta de lamaie.

Indeparteaza matreata

Daca ai probleme cu matreata, este bine sa stii ca o simpla lamaie  poate fi solutia care sa te scape de aceasta problema. Stoarce zeama de la doua lamai, iar dupa ce ai spalat bine parul, aplica lichidul direct pe scalp si maseaza energic pielea capului. Prin actiunea sa purificatoare, lamaie va alunga matreata, si in plus,  circulatia sangvina va fi stimulata.

Curata in profunzime pielea

Avand proprietati astringente si purificatoare, sucul de lamaie poate fi utilizat cu succes pentru curatarea tenului. Acesta poate fi folosit in combinatie cu putina apa calduta sau in diferite masti. Sucul de lamaie este recomandat mai mult tenurilor grase si mixte si mai putin celor foarte uscate, sensibile sau acneice.

Masca pe baza de argila si suc de lamaie: la  o lingura de praf de argila se adauga o lingura de suc de lamaie si se aplica pe tenul curat. Se tine aproximativ 20 de minute si se clateste cu apa calduta.

De asemenea, petele brune provocate de expunerea prelungita la soare pot disparea daca pielea se sterge seara de seara cu o discheta de bumbac inmuiata in putina zeama de lamaie.

Intareste si albeste unghiile

De doua ori pe saptamana, stoarce o lamaie intr-un bol si inmoaie mainile in zeama rezultata. Acest lucru iti va albi unghiile si le va face mai tari si mai rezistente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului