Putini stiu, insa consumul de cafea este asociat cu un risc scazut de mortalitate, potrivit unui studiu, prezentat in cadrul Congresului Societatii Europene de Cardiologie.
In cadrul studiului la care au luat parte 20.000 de participanti din Spania, cu varsta medie de 37 de ani, timp de 10 ani, specialistii au descoperit ca persoanele care au consumat cel putin 4 cesti de cafea pe zi aveau un risc de mortalitate cu 64% mai scazut decat cele care nu consumasera niciodata sau aproape niciodata cafea. Fiecare doua cesti de cafea consumate in plus reduc riscul de mortalitate cu 22%.
Studiul a evidentiat o legatura directa intre consumul de cafea si varsta – pentru cei care aveau peste 45 de ani, consumul celor doua cesti aditionale de cafea reduce riscul cu 30%.
Alte beneficii ale cafelei:
Studiile mai arata ca trei-cinci cesti de cafea consumate pe zi pot reduce riscul mortalitatii bolilor cardiovasculare (CVD) cu pana la 21%, conform cercetarilor prezentate intr-un raport al EuroPRevent, publicat de ISIC, organizatie non-profit dedicata derularii de studii privind legatura dintre „cafea si sanatate”.
Cafeaua nu doar ca prelungeste viata, dar imbunatateste si calitatea acesteia. Cafeaua contine o varietate de compusi naturali care sunt in prezent studiati pentru potentialul lor anti-cancerigen. Studiile au aratat ca reduce riscul de aparitie a cancerului la ficat.
Un alt raport, de data aceasta efectuat de Institutul de Informare pentru Stiinta Cafelei (ISIC), arata ca un consum regulat, moderat - de trei-patru cesti de cafea pe zi - poate reduce riscul cu 25% unei persoane de a dezvolta diabet zaharat de tip 2.
Sursa foto: piqsels.com