Dieta si nutritie

#cocos #avocado #probiotice #alimente sanatoase #Nuci macadamia

Vrei sa traiesti 100 de ani? Consuma mai des superalimente!

Te-ai gandit vreodata ca supa rezultata din oasele pe care le arunci frecvent dupa ce ai pregatit o tocanita delicioasa iti poate imbunatati sanatatea si iti poate prelungi viata cu cativa ani? Vitaminele, mineralele, grasimile sanatoase si nutrientii esentiali pe care oasele le contin sunt extrem de importante pentru sanatatea ta. Descopera mai jos si alte superalimente benefice pentru tine!

Avocado

Avocado este un fruct bogat in potasiu, un mineral extrem de important pentru organismul uman. Este si o sursa importanta de grasimi mononesaturate sanatoase, care sunt usor metabolizate in energie. Poti inlocui cu succes carbohidratii simpli si zaharurile nesanatoase consumand avocado zilnic.

Ulei de cocos

Peste 50% din cantitatea de grasime care se gaseste in uleiul de cocos este reprezentata de acidul lauric. Foarte rar intalnit in surse naturale, acidul lauric este metabolizat de catre organism in monolaurina, o substanta potenta, cu puternice proprietati antivirale si antibacteriene.

Uleiul de cocos are o serie de beneficii pentru organismul uman, stimuland metabolismul. In organism, este transformat rapid in energie, si, la fel ca si avocado, este un inlocuitor excelent pentru carbohidratii nesanatosi.



Supa de oase

Fierberea oaselor ramase de la alte supe si preparate culinare duce la obtinerea uneia dintre cele mai nutritive mese. Pentru a te bucura de toate beneficiile acestei supe, este recomandat sa fierbi oasele la foc mediu, timp de 12 ore.

Vei obtine o supa excelenta pe care o poti consuma ca atare sau o poti folosi la alte supe, ciorbe sau tocanite. Oasele contin nutrienti esentiali pentru organismul uman, printre care si sulf si grasimi sanatoase.

Legume fermentate

In zilele noastre, aproape orice persoana sufera de afectiuni intestinale sau deranjamente stomacale. Pentru a preveni aceste probleme, medicii recomanda legumele fermentate, care ofera organismului cantitatea necesara de bacterii benefice, numite probiotice, necesare pentru functionarea corecta a organismului. In plus, probioticele au beneficii si asupra sanatatii mentale.

De asemenea, legumele fermentate sunt alimente cu puternice proprietati de detoxifiere, ajutand la eliminarea rapida a toxinelor din organism, de la metale grele pana la pesticide.

Nuci macadamia crude

Nucile macadamia contin o serie de nutrienti importanti pentru organismul uman, inclusiv cantitati importante de vitamina B1, magneziu, mangan si grasimi mononesaturate sanatoase.



Sursa foto: gulfnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului