Dieta si nutritie

#slabit rapid #diete de slabit #slabit #dieta

Vrei sa slabesti rapid? 7 lucruri de care sa tii cont!

Toata lumea vrea sa arate bine si sa se simta bine in corpul pe care il are. Oricine vrea sa aiba greutatea ideala parcurge anumite stadii si recurge la metode de slabit. Iata insa lucrurile de care sa tii cont daca vrei sa slabesti rapid:

Mananca legume fara amidon

Sunt mai multe tipuri de legume. Cele fara amidon sunt excelente pentru curele de slabire pentru ca ajuta in a pastra nutrientii in corp, dar inlatura numarul de kilograme. Ele sunt si pline de apa si iti dau aportul necesar, mentinand corpul hidratat in permanenta. Sunt bune pentru ca sunt pline de fibre si pentru ca pot sa fie mancate in cantitati mai mari, fara a avea calorii in exces. Unele dintre legumele fara amidon de care te poti bucura in cadrul unei cure de slabire sunt: ardei, brocoli, conopida, ciuperci, spanac, castraveti.

Inlocuieste sarea cu ierburi si condimente

Sarea ajuta la retinerea apei in organism, si, daca vrei sa slabesti rapid si sa se vada rezultatele pentru un eveniment important sau pentru o zi speciala care este in scurt timp, atunci trebuie sa elimini apa in exces retinuta de corpul tau. Mancarea care este semi-preparata este si ea daunatoare pentru ca acolo sunt puse cantitati mult mai mari de sare decat iti poti imagina. Este preferabil sa iti gatesti simplu acasa si sa pui alte condimente sau ierburi care vor da aroma puternica si buna. Poti incerca coriandru, busuioc, sau ierburi specific chinezesti.

Bea multa apa inaintea meselor

Apa ajuta din multe puncte de vedere. In primul rand ca stomacul tau ca fi plin si nu vei mai avea loc pentru multa mancare. A ramane in permanenta hidratat/a este pozitiv si pentru acele persoane care incurca senzatia de foame cu aceea de sete.

Inlatura mancarea procesata

Este dificil sa renunti brusc la toata mancarea procesata pe care o cumperi la punga. De exemplu cand vrei un snack te gandesti la chipsuri sau la cornulete. Dar se poate sa iti pregatesti de asemenea si morcovi taiati in felii lungi, alune crude sau un mar pretaiat.

Consuma multe proteine

Proteinele sunt de baza pentru organismul uman. Ele ajuta in ceea ce priveste consumul de energie si iti dau senzatia de satietate dupa o portie relativ mica de mancare. Tot proteinele te ajuta sa iti pastrezi masa musculara atunci cand pierzi in greutate. Este bine sa iti incepi ziua mancand si proteine.

Dormi suficient

Organismul se reface excelent atunci cand dormi. De asemenea consuma si calorii in timpul in care dormi. Hormonii sunt deranjati atunci cand nu dormi indeajuns si asta strica intreg sistemul. De aceea este bine sa te culci si sa te trezesti aproximativ la aceeasi ora si sa dormi minim 7 ore pe noapte.

Mananca usor si putin seara

Este bine ca mesele principale sa fie mai aproape de momentul trezirii si mai slabe seara. Astfel vei avea timp sa procesezi si sa transformi mancarea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului