Dieta si nutritie

#ingrasare #sarbatori #exces kilograme

Vrei sa eviti kilogramele in plus de sarbatori? Iata o solutie sigura de a nu te ingrasa!

Gurmanzii care se straduiesc sa iti mentina silueta dau de greu in perioada sarbatorilor de iarna, cand sunt expusi atator tentatii gastronomice delicioase. Vrei sa eviti sa acumulezi kilograme in plus de Craciun si Revelion? Afla ca nu trebuie decat sa te mobilizezi cu o saptamana inainte de concediul de sarbatori si sa faci putina miscare in fiecare zi!

Exercitiile fizice, practicate in sesiuni de 45 minute pe zi timp de o saptamana inaintea festinului culinar de sarbatori, te vor proteja impotriva acumularii de kilograme in plus si a altor neplaceri pe durata excesului alimentar, sustine un nou studiu.

Un efort minim cu rezultate maxime

Cercetarea, realizata de oamenii de stiinta de la Universitatea din Bath si publicata recenta in revista de specialitate Journal of Physiology, a evaluat un grup de 26 de barbati tineri: jumatate dintre ei au alergat pe banda timp de 45 minute zilnic timp de o saptamana, in timp ce restul nu s-au implicat in nicio activitate de acest tip.

Ulterior, intregului grup i s-a recomandat sa faca excese alimentare. Voluntarii care nu facusera deloc excese alimentare au consumat cu 50% mai multe calorii, in timp ce aceia care alergasera pe banda si-au marit aportul caloric cu 75%.

Surprinzator, la o saptamana de la debutul excesului alimentar, grupul inactiv prezenta un nivel glicemic nesanatos de scazut, voluntarii activi nefiind deloc afectati de consumul caloric suplimentar!

Totodata, au mai constatat cercetatorii, metabolismul voluntarilor din grupul inactiv a devenit mai lent, intrucat genele din celulele tesutului adipos nu erau activate in mod corespunzator pentru a procesa mesele consistente.

Concluzia specialistilor? "Daca te confrunti cu o perioada de excese alimentare si lipsa de activitate de sarbatori, studiul nostru sugereaza ca o sesiune zilnica de exercitii fizice te va ajuta sa previi o buna parte dintre schimbarile negative ce afecteaza felul in care organismul proceseaza zaharul", sustine dr. Dylan Thompson, autorul principal al cercetarii.

Astfel, desi este posibila o usoara crestere in greutate in perioada sarbatorilor, modificarile suferite in organism nu vor avea un impact nociv pe termen lung asupra sanatatii. Printre altele, metabolismul nu va deveni mai "lenes" si, astfel, dupa reluarea activitatii fizice regulate, eventualele kilograme in plus vor disparea la fel de rapid cum au aparut!

Sursa foto: personaltrainingrunawaybay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare