Dieta si nutritie

#gripa Romania #decese gripa #h3n2 #gripa

Virusul care face ravagii in Europa a ajuns in Romania! 6 decese in tara noastra!

Sase romani si-au pierdut viata din cauza virusului H3N2, care a cauzate 52 de decese si 800.000 de imbolnaviri in Franta! In Romania, medicii se tem de izbucnirea unei epidemii, odata cu inceperea scolilor!

Potrivit Institutului National de Sanatate Publica, patru persoane au murit din cauza gripei in saptamana 2 – 8 ianuarie.

„In saptamana 2 ianuarie – 8 ianuarie, s-au inregistrat la nivel national 352 cazuri de gripa clinica, comparativ cu 48 cazuri inregistrate in aceasi perioada din 2016. Au fost inregistrate patru decese noi la cazuri de infectii respiratorii acute severe confirmate cu virus gripal tip A, subtip H3N2. Numarul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este sase, toate cu tip A, subtip H3N2”, potrivit INSP.

Este vorba despre un bebelus cu varsta pana intr-un an, o persoana cu varsta intre 15 si 49 de ani, 1 persoana cu varsta intre 50 si 64 de ani si 3 decedati care aveau peste 65 de ani.

Patru dintre cei care au murit din cauza gripei erau femei si 2 barbati.

Cum prevenim imbolnavirile

Pentru a limita raspandirea gripei dar si a altor viroze respiratorii este necesar sa luati si urmatoarele masuri preventive:

Evitati contactul cu persoanele bolnave: evitati aglomeratiile, nu stati langa persoanele care tusesc sau stranuta, nu vizitati si nu duceti in colectivitati, mai ales scolare, persoanele bolnave. Pacientul va fi izolat de restul familiei intr-o camera separata luminoasa, aerisita, cu o temperatura medie de 22 – 24 grade.

 

Respectati regulile generale si individuale de igiena: utilizarea batistei si spalatul pe maini, pusul mainii la gura atunci cand tusim sau stranutam, evitarea contaminarii prin atingerea cu mainile a ochilor sau a gurii, aerisirea zilnica a locuintelor sau a birourilor cu mentinerea unei temperaturi de 18-22 grade precum si igienizarea spatiilor si a suprafetelor.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare