Dieta si nutritie

# ulei porumb # ulei floarea soarelui #ulei prajit # ulei cocos #ulei masline

Uleiuri periculoase pentru gatit. Cu ce sa le inlocuiesti

Uleiul de floarea soarelui, de masline, de rapita sau de porumb - niciunul dintre acestea nu este sigur atunci cand il folosim pentru a praji diverse mancaruri din cauza faptului ca au punctul de ardere scazut, explica specialistii.

Contrar prejudecatilor existente, experimentele au aratat ca mai sigure au fost uleiul de cocos, untul si untura. Cele din urma contin grasimi saturate si in comparatie cu efectele uleiurilor vegetale, care au grasimi polinesaturate, sunt mai sigure pentru sanatatea noastra.

 

"Timp de zeci de ani, autoritatile ne-au avertizat legat de cat de rele sunt untul si untura, insa am descoperit ca untul este foarte, foarte bun la prajit si la fel este si untura", a declarat Martin Grootveld, profesor la Universitatea Monfort din Marea Britanie, care a efectuat un studiu experimental in acest sens. El a mai precizat ca, in timpul prajirii, in uleiurile vegetale, mai cu seama cel de floarea-soarelui si cel de porumb, au loc o serie de reactii complexe, in urma carora rezulta o acumulare de mari cantitati de compusi toxici.

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare