Dieta si nutritie

#suplimente alimentare #ulei de peste #beneficii #peste

Uleiul de peste, beneficii uimitoare pentru organismul tau

Uleiul de peste este bogat in acizi omega 3 si, conform studiilor, poate ajuta la o serie de afectiuni medicale severe. Citeste mai departe pentru a afla beneficiile uleiului de peste.

 

Iti protejeaza inima

Studiile arata ca acizii grasi omega 3 gasiti in uleiul de peste pot ajuta la reducerea mai multor factori de risc pentru bolile de inima. Uleiul de peste scade nivelul trigliceridelor si ajuta la prevenirea su tratarea arterelor prin incetinirea productiei de placi sau cheaguri de sange. Totodata, protejeaza impotriva atacului cerebral. Cu toate acestea, noile dovezi sugereaza ca uleiul de peste nu ar fi foarte recomandat persoanelor care au suferit deja un atac de cord sau un accident vascular.

Uleiul de peste poate subtia sangele, asa ca se recomanda sa consultati un medic sau un dietetician inainte de a lua suplimente pe baza lui.

Scade colesterolul

Cercetarile spun ca uleiul de peste si acizii grasi omega 3 (componenta principala a uleiului de peste) sunt benefice pentru reducerea colesterolului. Omega 3 ajuta la reducerea nivelului de trigliceride, ceea ce duce la cresterea nivelului de HDL (colestrerolul bun). Astfel, consumul de peste gras, cum ar fi somonul, de doua sau trei ori pe saptamana poate avea un impact pozitiv asupra colesterolului.

Are efecte benefice asupra oaselor

Printre numeroasele beneficii ale uleiului de peste se numara si faptul ca el ajuta oasele. Conform studiilor, acizii grasi omega 3 gasiti in uleiul de peste au efecte benefice asupra sanatatii oaselor, mai ales daca se ia si un supliment de calciu. Se pare ca acizii grasi cresc cantitatea de calciu pe care organismul o asimileaza, acest lucru ducand la cresterea rezistentei oaselor

Usureaza durerile menstruale

Studiile realizate au dovedit ca un supliment cu ulei de peste luat pe o perioada indelungata de timp, poate reduce durerile menstruale. Totodata, femeile care au luat ulei de peste cu vitamina B12 au avut cicluri menstruale mai putin dureroase, iar cele care au luat suplimente de acizi grasi si omega 3 au avut mai putine crampe si simptome menstruale dureroase.

Trateaza bolile psihice

Stim ca acizii grasi sunt esentiali pentru buna functionare a creierului, dar rezultatele studiilor realizate privind eficacitatea suplimentelor de ulei de peste pentru a trata o serie de tulburari mentale sunt inca preliminare, asa ca se recomanda sa discutati cu medicul inainte de a va trata. Totusi, ele sugereza ca omega 3 gasit in uleiul de peste are efecte benefice asupra persoanelor cu depresie primara. Pacientii cu tulburari bipolare care au luat suplimenti de ulei de peste au avut mai putine episoade depresive.

Regleaza glicemia

Noile cercetari au reliefat faptul ca omega 3 din suplimentele de ulei de peste a crescut nivelul de adinopectina in fluxul sanguin, acesta fiind un hormon care ajuta la reglarea glicemiei.

Reduce simptomele artritei reumatoide

Un alt beneficiu al uleilui de peste este acela ca reduce durerile articulare. Studiile atrata ca acizii grasi omega 3 din uleiul de peste pot reduce simptomele artritei reumatoide, o boala autoimuna care provoaca inflamatii dureroase ale articulatiilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare