Dieta si nutritie

#slabit #slabire #dieta

Trucuri pentru a slabi rapid

O dieta alimentara stricta nu te va ajuta sa pierzi kilogramele intr-un mod sanatos, ci iti va slabi foarte mult organismul si il va face foarte vulnerabil in fata bolilor. Pentru ca regimul alimentar ales de tine sa dea rezultatele dorite, este necesar sa tii cont de anumite sfaturi si trucuri.

 

 


Apeleaza la ajutor specializat


Crezi ca este usor sa slabesti cu o reteta care ti se pare ca suna bine? Din pacate, multe dintre persoanele care tin diete alese la intamplare nu reusesc sa ajunga la silueta dorita pentru ca acestea nu sunt tocmai potrivite pentru greutatea si inaltimea lor sau pentru stilul de viata. Mai mult decat atat, aceste personane ajung sa fie foarte slabite si sa se imbolnaveasca usor. Medicul nutritionist este in masura sa stabileasca un regim alimentar personalizat.


Fa sport


Este foarte adevarat ca poti slabi si fara sport, insa efortul fizic grabeste pierderea kilogramelor. In plus, chiar daca nu ai timp sa mergi la sala ori sa alergi prin parc, poti macar sa te lipsesti de utilizarea liftului si sa alegi urcarea si coborarea pe scari. Totodata, incearca sa mergi pe jos cat mai mult si sa eviti utilizarea autoturismului sau a transportului in comun. Daca totusi doresti o varianta pentru a te deplasa pe distante mai mari, poti incerca sa mergi cu bicicleta.


De asemenea, dansul este o varianta distractiva de a slabi mai usor.


Bea lichide


Apa, ceaiurile si lichidele in general  ajuta la pierderea kilogramelor in plus. Pentru rezultate vizibile, apeleaza la ajutorul ceaiurilor laxative, care faciliteaza slabirea. Afla aici care sunt cele mai bune ceaiuri laxative.


De asemenea, sucurile de fructe sunt foarte recomandate pentru ca desi iti dau multa energie, nu contin foarte multe calorii.


Nu rabda de foame


Daca te abtii de la mancare, nu vei reusi decat sa iti slabesti organismul si sa il supui riscului de imbolnavire. Atunci cand iti este foame, mananca un fruct proaspat sau consuma un iaurt simplu, sarac in grasimi.


De asemenea, este indicat sa mananci putin si des, decat rar si mult. Asadar, respecta aceasta mica regula.


Nu te cantari zilnic


Daca ai inceput o dieta de slabit , nu te cantari in fiecare zi pentru ca urmarirea cu disperare a unor diferente te poate dezamagi si poti avea tendinta de a renunta.  Rezultatele vor fi vizibile icca din prima saptamana, dar daca iti vei masura zilnic greutatea, vei avea impresia ca nu slabesti deloc.


Atentie! Dupa ce ai scapat de kilogramele nedorite, nu este indicat sa revii la vechile obiceiuri alimentare , deoarece acumularea caloriilor se va face mult mai usor, iar efortul tau va fi in zadar.


Sursa foto : allwomenstalk.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare