Dieta si nutritie

#silueta #slabire #cura de slabit #sport #dans #post #sarbatori iarna #dieta

Trucuri pentru a slabi pana de Sarbatori

Sarbatorile de iarna sunt la cateva saptamani distanta, asa ca acum este momentul sa incepi razboiul impotriva kilogramelor in plus pentru a arata perfect la petrecerile de sfarsit de an.


Indiferent ca esti femeie sau barbat, in mod sigur ai acumulat cateva kilograme in plus in perioada care a trecut, asa ca poti urma aceste trucuri fara sa stai pe ganduri. Pana la urma, nu uita ca 5 kilograme in minus te vor face sa arati spectaculos intr-o tinuta demna de covorul rosu.


Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa slabesti cateva kilograme bune pana la sfarsitul acestui an.


Tine post


Nu trebuie neaparat sa tii post spiritual, insa este recomandat sa renunti la carne, branzeturi si legume, cel putin pana la Craciun. Opteaza pentru o dieta vegetariana, bazata pe legume, fructe, oleaginoase, soia, miere si ceaiuri purgative, care favorizeaza digestia si eliminarea materiei din instestine.


Daca vei renunta la alimentele grase, te vei indrepta catre cele vegetale si vei consuma multe lichide, vei arata cu siguranta impecabil pana de Craciun. In plus, aceasta detoxifiere iti va imbunatati si aspectul la nivelul epidermei. Pielea va fi mai curata, mai radianta si mai tanara. Nu uita ca produsele din carne si zahar provoaca imbatranire prematura.


Opteaza pentru fibre


Consuma cereale, fructe, legume sau, mai exact: nuci, caise, prune, smochine, naut, fasole, mazare si linte.  Acestea iti ofera rapid senzatia de satietate, asa ca dupa ce vei consuma aceste alimente,  nu iti va mai fi foame cateva ore bune. Totusi, ai grija sa nu exagerezi cu cantitatile.

Afla cum sa mananci mai multe fibre.


Bea multe lichide


In primul rand, trebuie sa stii ca este important sa eviti bauturile din comert (chiar daca par sa fie naturale) deoarece ele au un continut ridicat de zahar. De asemenea, bauturile carbogazoase nu sunt nici ele recomandate.


Opteaza pentru apa plata, sucuri din fructe si legume preparate acasa, siropuri naturale si chiar ceaiuri  care ajuta la arderea grasimilor (ceai verde,  negru, de crusin,de urzica, de dud, de nuc, de coada soricelului sau de menta). Le poti indulci doar cu putina miere.


De asemenea, lamaile contribuie la arderea grasimilor si ajuta la echilibrarea asimilarii nutrientilor, asa ca ar fi bine sa bei cel putin o data pe zi o limonada fara zahar. Nu uita ca apa plata cu lamaie este consumata de catre fotomodele cu un scop precis: acela de a-si mentine silueta.


In plus, lamaile joaca un rol important in eliminarea rapida a toxinelor, lucru foarte benefic, avand in vedere ca toxinele din organism ingreuneaza digestia.


Ia micul dejun


Nu iti imagina ca daca sari peste micul dejun vei slabi mai rapid. Trecand pentru prima masa a zilei nu vei reusi decat sa te simti mai ametit si mai lipsit de energie intreaga zi.


La micul dejun serveste un bol mic cu cereale si lapte degresat  sau cateva felii de paine integrala cu ceai. Daca doresti, poti adauga la masa si un ou fiert, insa ar fi bine sa nu faci aceasta exceptie prea des.


Serveste doar 3 mese pe zi


Stabileste clar la ce ora vei servi micul dejun, pranzul si cina si respecta programul in fiecare zi. Incearca sa nu mananci nimic intre mese pentru ca acesta este un obicei foarte prost care contribuie la procesul de ingrasare. In plus, este foarte posibil ca atunci cand rontai diverse alimente (biscuiti, saratele , pufuleti etc) sa mananci foarte mult fara sa iti dai seama.


Fa miscare


Pe langa un regim alimentar echilibrat si lipsit de produse animale, ar fi bine sa incepi sa faci si putina miscare pentru a pune in functiune organismul si pentru a arde mai rapid grasimile. Nu este neaparat nevoie sa mergi la sala. Este suficient sa mergi mai mult pe jos, intr-un ritm alert, sa dansezi 15 minute in fiecare seara pe diverse melodii ritmate sau sa sari coarda 5 – 10 minute zilnic.


Nu doar ca vei slabi mai repede in acest fel, dar vei avea o stare generala mai buna.

Afla cum sa faci sport la tine acasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare