Dieta si nutritie

#alimentatie #grasimi #alimente #dieta #dieta de slabit

Top 7 alimente care ard grasimile

Daca nu esti dispus sa tii o dieta, insa ai impresia ca este totusi necesar sa slabesti cateva kilograme, te poti folosi de alimentele care ard grasimile.  Asadar, in loc de a te lupta cu dorinta de a manca, poti utiliza alimentele in avantajul tau. Iata o lista cu alimentele care odata ajunse in organismul tau, ies castigatoare in lupta cu grasimile.


Migdale


Conform unui studiu publicat de International Journal of Obesity, persoanele care erau la dieta si consumau aproximativ 85 de grame de migdale, si-au redus greutatea cu 18%  pana la finalul dietei, spre deosebire de cei care nu au consumat migdale si care au pierdut doar 11% din greutate.


Migdalele sunt bogate in acid alfa-linoleic, care are rolul de a accelera metabolismul in ceea ce priveste arderea grasimilor. 


In plus, migdalele  au un continut ridicat de fibre, proteine si grasimi bune, ceea ce inseamna ca satisfac rapid pofta de mancare si ca sentimentul de satietate este atins rapid.


Fructe de padure


Conform unei cercetari realizate la Universitatea din Arizona, persoanele care consuma cantitati adecvate de vitamina C din fructe proaspete cum ar fi citricele sau fructele de padure, pot elimina cu pana la 30% mai multa grasime spre deosebire de cele care nu  au in organism aceasta vitamina.


Oamenii de stiinta au descoperit ca vitamina C ajuta la arderea grasimilor, iar cu cat cantitatea consumata este mai mare, cu atat cantitatea de grasime eliminata este mai mare.


Peste


Carnea de peste pastreaza inima sanatoasa , iar acizii grasi Omega 3 imbunatatesc sensibilitatea insulunei care, la randul sau, stimuleaza musculatura si grabeste arderea grasimilor, mai ales in jurul abdomenului.


Soia


Soia contine lecitina , ingredient care ajuta celulele din organism sa nu acumuleze grasime.  Mai mult decat atat, derivatele din lecitina de soia, scad colesterolul si trigliceridele si cresc nivelul colesterolului bun (HDL).


Consuma soia sub orice forma, iar daca doresti, poti opta si pentru un supliment de lecitina.


Rosii


Tomatele contin oligofructoza, o fibra care stimuleaza productia de colecistochinina (CCK), adica un hormon eliberat de intestinul subtire ca raspuns la prezenta grasimilor. Acest hormon ajuta la cresterea senzatiei de satietate prin strangerea valvei din stomac si intestine.
In plus, rosiile contin carnitina, adica un ingredient care mareste capacitatea organismului de a arde grasimile.


Rodii


Semintele de rodie au un continut ridicat de acid folic, ingredient antioxidant care lupta impotriva bolilor si a grasimii in exces. Acest fruct este slab in calorii, dar bogat in fibre, ceea ce inseamna ca satisface pofta de dulce, dar si senzatia de foame in  numai cateva momente.


Scortisoara


Potrivit cercetatorilor de la Departamentul pentru Agricultura al Statelor Unite, un sfert de lingurita de scortisoara consumat in fiecare zi  ajuta la metabolizarea zaharului din organism de pana la 20 de ori mai mult decat in mod natural. 


Poti adauga scortisoara in ceaiuri, in deserturile tale preferate ( orez cu lapte ,  gris cu lapte si alte prajiturele, mar cu biscuite) sau consum-o ca atare, ori in amestec cu o lingurita de miere.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului