Dieta si nutritie

#inlocuire carne alimentatie #carne #post

Tii post? Cu ce poti inlocui carnea

Postul Craciunului este unul dintre cele mai usor de tinut posturi, avand numeroase dezlegari la peste. Cu toate acestea, pentru persoanele care nu concep masa fara carne pot trece cu dificultate peste aceasta perioada daca nu stiu cu ce sa inlocuiasca acest aliment.

 

Iata trei alimente care inlocuiesc cu succes carnea din alimentatie si iti ofera energia de care ai nevoie in fiecare zi.    

Soia

Soia este un aliment ignorat de multa lume. Acesta inlocuieste insa, cu succes, orice preparat pe baza de carne. Poti gasi soia bucati, pentru mancaruri, sau bucati mai mari, pentru snitele si fripturi, ori soia marunta, pentru a inlocui carnea tocata. Cu ajutorul acesteia poti inlocui cu succes carnea din orice preparat favorit, de la lasagna, la ardei umpluti, sarmale si orice alt preparat care iti place.

Ciuperci

Ciupercile sunt o sursa importanta de proteine, ce nu trebuie sa-ti lipseasca din alimentatie. In plus sunt gustoase, satioase si usor de preparat. Le poti adauga in diverse mancaruri, le poti poti prepara la cuptor sau chiar fripte. Totul tine de preferinte.

Nuci si seminte

Iti plac salatele? Atunci adauga in acestea o gama variata de nuci si seminte. Sunt pline de vitamine si minerale sanatoase si esentiale organismului, dar contin si proteine, care iti ofera starea de satietatepe care ti-o ofera si carnea. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare