Dieta si nutritie

#motive #slabit #dieta slabit #dieta si nutririe

Ti-ai propus sa slabesti? Acum ai doua noi motive pentru a scapa de kilogramele in plus!

Eliminarea kilogramelor in exces are o multime de beneficii asupra sanatatii tale, fizice si psihice deopotriva. Un studiu recent dezvaluie ca pana si o scadere minora in greutate atrage dupa sine imbunatatirea starii de spirit si un somn mai odihnitor.

Un studiu american recent a revelat faptul ca o scadere in greutate de cel putin 5% determina o ameliorare notabila a calitatii odihnei, dar si a starii de spirit, indiferent de tipul de regim de slabit pus in practica.

"Acest studiu confirma concluziile altor cercetari care sustineau ca scaderea in greutate este asociata cu un somn mai bun si mai indelungat", a declarat conducatorul studiului, cercetatorul Nasreen Alfaris de la Universitatea Pennsylvannia din Philadelphia, citat de Daily Mail.

Scaderea in greutate favorizeaza odihna si starea de bine

Studiul a urmarit evolutia a 390 de femei si barbati obezi de-a lungul a doi ani, perioada in care toti participantii au urmat, in mod aleatoriu, un program de slabit din trei variante diferite, propuse de cercetatori.

Dupa sase luni, respectiv 24 de luni, cercetatorii au evaluat scaderea in greutate a participantilor si influenta acesteia asupra calitatii si a duratei somnului, cat si asupra starii de spirit. Apoi, au comparat rezultatele participantilor care pierdusera 5% sau mai mult din greutatea initiala cu cele ale voluntarilor cu o scadere in greutate sub 5%, luand in considerare si factori precum varsta si sexul.

La evaluarea efectuata la sase luni de la debutul studiului, participantii care slabisera 5% sau mai mult din greutatea initiala au afirmat ca durata somnului lor a crescut, in medie, cu 21,6 minute, comparativ cu restul voluntarilor, cu o scadere in greutate mai redusa, care dormeau cu doar 1,2 minute mai mult pe noapte.

Tot participantii cu o scadere in greutate mai consistenta au mentionat si o imbunatatire considerabila a starii de spirit si a calitatii odihnei.

Studiul cercetatorilor de la Universitatea Pennsylvannia a fost dezvaluit in cadrul intalnirii Societatii Internationale de Endocrinologie si al Societatii Endocrine din Chicago, SUA.

Sursa foto: galleryhip.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare