Dieta si nutritie

#studiu #antioxidanti #popcorn #studiu popcorn #popcorn antioxidanti

Studiu: Popcornul, o sursa bogata in antioxidanti

Porcornul este un aliment foarte popular in intreaga lume. Acesta este gustos, satios si preferat chiar si de persoanele care se afla la dieta datorita numarului redus de calorii pe care il contine o portie medie.

Un studiu realizat de curand a demonstrat ca dincolo de numarul mic de calorii si de faptul ca popcornul contine foarte multe fibre, alimentul pare sa fie o adevarata mina de antioxidanti.

Mai mult decat atat, popcornul simplu contine de doua ori mai multi polifenoli (antioxidanti a caror actiune principala este prevenirea formarii radicalilor liberi, luptand astfel impotriva imbatranirii pielii) comparativ cu fructele proaspete.

O portie medie de popcorn (aproximativ doua linguri de boabe pentru popcorn) contine aproximativ 300 de miligrame de polifenoli, in timp ce o portie medie de fructe contine in jur de 160 de miligrame de polifenoli.

Rezultatele cercetarii au fost dezvaluite in cursul zilei de ieri, la reuniunea anuala a specialistilor de la American Chemical Society.

Coordonatorul cercetarii, Joe Vinson, a subliniat faptul ca nimeni nu asociat niciodata popcornul cu altceva decat cu o sursa foarte buna de fibre. Acesta a declarat ca in urma studiului a descoperit ca o portie medie de popcorn iti poate asigura o cantitate suficienta de antioxidanti.

In ciuda acestor rezultate, medicii nu recomanda insa inlocuirea in totalitate a fructelor cu popcorn. Aceasta gustare este recomandata chiar si zilnic, in cantitati moderate, dar specialistii subliniaza faptul ca in afara de antioxidanti, fructele mai contin si vitamine si minerale (elemente pe care popcornul nu le contine) de care organismul are nevoie pentru o functionare optima.

Totusi, specialistii sugereaza ca popcornul este o alternativa sanatoasa pentru snaksurile pe care multe persoane le consuma pe graba. Asadar, in loc sa consumi biscuiti, chipsuri sau un baton de ciocolata, ai mai mult de castigat daca optezi pentru o portie de popcorn. Desigur, se recomanda popcornul facut prin metoda clasica si nu cel care se prepara la microunde sau care are adaugate tot felul de arome.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare