Dieta si nutritie

# consum chili #dementa #studiu # chili

Studiu. Consumul in exces de ardei iuti poate duce la dementa!

 

Mai multi profesori eminenti, reprezentanti ai unor Universitati de mare renume mondial s-au reunit pentru a realiza un studiu, dupa ce, din mai multe surse, au aflat ca chili, consumat in cantitati mari dauneaza grav organismului uman.

In urma cercetarilor, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca apare o asociere intre cresterea consumului de chili si riscul de dementa.

"Chili este unul dintre cele mai utilizate condimente din lume, in Asia mai mult decat in tarile europene. In unele regiuni din China, precum Sichuan si Hunan, in medie, aproape unul din trei adulti consuma in fiecare zi alimente picante“, a declarat unul dintre autorii studiului, Ming Li, de la Universitatea din Australia de Sud.

Chili, periculos mai ales pentru oamenii cu greutate corporala normala

Chili devine periculos din cauza capsaicinei, ingredientul lui activ, despre care se crede ca ar avea un rol in stimularea metabolismului, arderea grasimii si inhibarea tulburarilor vasculare. Studiile anterioare au aratat ca chili este benefic pentru greutatea corporala si presiunea arteriala

"In aceasta cercetare, am identificat efecte adverse asupra cognitiei in randul adultilor varstnici", a sous si Zumin Shi, profesor asociat la Facultatea de Stiinte Medicale din cadrul Universitatii din Qatar. Potrivit oamenilor de stiinta, cercetarea in cauza este primul studiu longitudinal care analizeaza asocierea dintre aportul de chili si funcţiile cognitive.

In perioada 1991-2006, in cadrul cercetarii, au fost monitorizaţi 4.582 de adulti din China, in varsta de 55 de ani dar si mai mari, si s-a descoperit ca mai mult de 50 de grame de chili pe zi duce la un declin cognitiv mai rapid.

Potrivit cercetatorilor, persoanele cu o greutate corporala normala ar putea fi mai sensibile la aportul de chili in comparaţie cu indivizii supraponderali. Astfel, memoria si greutatea lor suferă un impact mai mare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare