Dieta si nutritie

#bere #burta de bere #consum moderat bere

STUDIU: "Burta de bere" este doar un mit

Un studiu realizat de catre Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie confirma faptul ca burta de bere este un mit. Cercetarea demonstreaza ca un consum moderat de bere nu influenteaza indicele de masa corporala, circumferinta abdominala sau raportul talie/sold, unii dintre cei mai relevanti indicatori somatici pentru statusul ponderal.
 

Realizat in perioada martie - aprilie 2014, la nivel national, studiul a inclus 1.508 subiecti, femei si barbati, cu varsta de peste 18 ani, din mediul rural si urban. Cercetarea a fost coordonat de catre Corina-Aurelia Zugravu, medic primar in Nutritie si Igiena Alimentatiei si Presedinte al Centrului de Studiidespre Bere, Sanatate si Nutritie.

“Iata ca la doar un an distanta de la lansarea primului studiu derulat in Romania pe tema consumului moderat de bere, putem sa facem publice rezultatele celei de-a doua cercetari realizate de Centrul nostru. Daca anul trecut demonstram relatia dintre consumul moderat de bere si activitatea de memorare și nivelul de atentie, anul acesta reușim sa distrugem unul dintre miturile asociate berii, acela ca ar fi vinovata pentru aparitia “burtii de bere”. Ne bucuram ca putem sa venim cu vești bune pentru iubitorii acestei bauturi cu multiple calitati”, a declarat Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

“Desi la nivel european cercetatorii s-au implicat in repetate randuri in studierea legaturii dintre consumul moderat de bere si greutatea corporala, in tara noastra nu au existat pana in acest moment studii in aceasta directie. Cu doar 43 Kcal/100 ml, berea a fost acuzata pe nedrept ca ar fi cauzaaparitiei „burtii de bere”. Rezultatele cercetarii noastre, realizate la nivelul populatiei Romaniei, demonstreaza insa ca un consum moderat de bere nu influenteaza parametrii somatici luati in discutie, in unele cazuri avand chiar un rol vizibil in scaderea anumitor valori.”, a adaugat Corina Zugravu.

Un consum moderat de bere se refera la o cantitate zilnica de 660 ml de bere pentru barbati si 330 ml de bere pentru femei, cu maxim 5% alcool.

Sursa foto: tvpoolonline.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare