Dieta si nutritie

#consum smochine #organism #medicament #smochine

Smochinele, un adevarat medicament organism! Tu le consumi?

Stim despre smochine ca sunt acele fructe mici, cu gust dulce, pe care adeseori le consumam sub forma de desert. Ceea ce, poate, nu stim este ca sunt si extrem de sanatoase si de benefice pentru organismul nostru. Smochinele erau fructele preferate ale reginei Egiptului, Cleopatra... iar asta spune multe.

Aceste fructe au numeroase beneficii pentru ameliorarea unor deficiente sau probleme ale organismului nostru, luptandu-se cu:

Tensiunea arteriala crescuta

Consumul de smochine reduce si normalizeaza tensiunea arteriala datorita continutului de potasiu care este de doua ori mai mare decat cel regasit intr-o banana.

Oasele fragile

Calciul din smochine este benefic pentru sanatatea oaselor si intarirea acestora. Bonus: datorita potasiului din continut, calciul se fixeaza cu mai mare eficienta in sistemul osos, fara a mai fi eliminat, potrivit sanovita.ro.

Insomniile frecvente

Smochinele contin triptofan, cunoscut pentru actiunea sa benefica somnului odihnitor. Daca alegem sa consumam cateva smochine seara, garantat vom avea un somn dupa care ne vom trezi mult mai odihniti.

Digestia ingreunata

Pentru a spori eficienta digestiei, latexul si fibrele din smochine sunt de mare ajutor. Actiunea acestora contribuie la imbunatatirea digestiei si la evitarea constipatiei.

Kilogramele in plus

Chiar daca acestea sunt dulci, consumate in cantitati moderate, smochinele sunt un ajutor semnificativ in procesul de slabire sau de mentinere a greutatii corporale. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca astampara pe loc pofta de dulce.

Afectiunile pielii & pielea deshidratata

Smochinele sunt utilizate si pentru ameliorarea afectiunilor pielii, cum ar fi eczemele sau psoriazisul. De asemenea, datorita continutului bogat de antioxidanti, smochinele pot fi si componentele unor masti hidratante aplicate pe piele.

Si, pentru ca tot suntem in sezonul rece, primiti-ne cu o reteta grozava de masca pentru hidratarea tenului. Aveti nevoie de 2-3 smochine si 1-2 linguri de ulei de masline. Se paseaza smochinele si se amesteca cu uleiul, apoi se aplica pe fata timp de 15 minute. Fata se clateste apoi cu apa calduta, imediat dupa simtind diferenta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare