Ghimbirul este un produs benefic pentru sistemul digestiv, purifica organismul, tractul gastro-intestinal, intestinul subtire si gros, ficatul, elimina viermii intestinali, reduce grasimea nesanatoasa din corp, ajuta in eliminarea excesului de grasime din anumite zone ale corpului, mai ales de pe abdomen si coapse.
Totusi, ghimbirul are si unele contraindicatii. Consumat in cantitati prea mari are un efect constipant, iar o cantitate mai mica de 10 grame are rol laxativ.
Radacina de ghimbir nu este recomandata persoanelor cu probleme digestive. De asemenea, pacientii care au boli de inima trebuie sa evite ghimbirul, iar femeile insarcinate sau cele care alapteaza nu trebuie sa il consume sub niciun chip.
Daca vrei sa slabesti, trebuie sa consumi ceai de ghimbir. Doi litri pe zi, bauti pe toata durata zilei. Cu ajutorul acestui ceai vei reusi sa slabesti 7 kilograme in 7 zile.
Cum se prepara ceaiul cu ghimbir:
Reteta 1
Adauga o felie de radacina de ghimbir la o cana de apa clocotita si lasa sa infuzeze timp de jumatate de ora. Bea cu inghitituri mici, de cateva ori pe zi, inainte cu 20 de minute de fiecare masa.
Reteta 2:
Adauga in apa clocotita jumatate de radacina maruntita de ghimbir, 60 g frunze de menta, un praf de nucusoara si se lasa sa stea timp de jumatate de ora. Filtreaza si adauga 250 ml suc de lamaie si 80 ml suc de portocale, amesteca bine si bea rece.