Dieta si nutritie

#protectie solara #gratar #mancare sanatoasa #picnic sanatos

Sfaturi pentru un picnic sanatos

Picnicurile sunt ocazii speciale de a petrece cateva momente de relaxare sau distractie alaturi de familie si prieteni. Poti merge la picnic in parc, pe langa lacuri, la mare sau la munte. Pe langa distractie, organismul uman se va bucura de soare si aer curat.

Pentru a avea insa parte de un picnic fara incidente trebuie sa tii cont de anumite reguli.
 

Pregateste mancaruri sanatoase


Chiar daca vrei sa te rasfeti, incearca sa gatesti preparate sanatoase pentru iesirea la picnic. Alege sandwich-uri sau salate sanatoase si usoare, dar in acelasi timp satioase.

Poti astfel incerca salata de cartofi cu patrunje, sandwich-uri cu pui si salata verde, paste reci sau legume la gratar. Nu uita sa pui in cosul de picnic si multe fructe proaspete si apa.
 

Pastreaza alimentele in siguranta


Atunci cand mergi la picnic, incearca sa adopti aceleasi reguli de igiena ca si acasa. In acest fel vei evita imbolnavirile sau intoxicatiile alimentare. Ai mare grija la preparatele pe baza de carne, care se pot altera foarte repede.

Spala-te bine pe maini inainte de a prepara mancarurile. De asemenea, nu amesteca carnea cruda cu alte alimente. In acest fel vei evita transmiterea de bacterii nocive.

Spala bine coaja pepenelui. Daca ai inclus in cosul de picnic si pepene, asigura-te ca este bine spalat. Coaja acestui fruct contine numeroase bacterii din locurile prin care a fost transportat.

Pastreaza alimentele reci. Salatele de cartofi sau pastele trebuie pastrate reci pana le servesti. Maioneza, ouale sau cartofii pot contine anumite bacterii. Este astfel important ca aceste ingrediente sa fie reci atunci cand le combini.
 

Ai grija la tantari


Este inevitabil ca atunci cand iei picnicul langa o apa, sa nu te intalnesti si cu tantari. Ia la tine anumite substante care sa tina la distanta aceste insecte. Foloseste creme speciale pentru piele, ai grija insa sa nu atingi mancarurile cu aceste substante.
 

Foloseste produse de protectie solara


Atunci cand mergi la picnic, vei petrece foarte mult timp in aer liber. Chiar daca te-ai instalat intr-un loc umbros, razele solare nu te vor ierta. Cu 30 de minute inainte de a pleca de acasa foloseste creme de protectie solara.

Ia si la tine astfel de produse, sub forma de spray, pentru a fi mai usor de utilizat.
 

Ia apa de acasa


Este foarte important ca in cosul pentru picnic sa adaugi multe lichide, in special apa. Evita sa consumi apa din surse nesigure. Daca uiti apa casa, incearca sa opresti undeva ca sa cumperi.
 

Tine bauturile la rece


Atunci cand mergi la picnic este indicat sa tii bauturile intr-un container rece, cu multa gheata. De asemenea, este recomandat sa transporti acest container in masina si sa eviti sa il lasi in portbagaj. Cand ajungi la destinatie, aseaza containerul intr-un loc cat mai umbros si racoros.
 

Ia la tine ustensile curate


Pentru servirea mancarurilor ai grija sa aduci multe farfurii, servetele, furculite si cutite curate. De asemene, nu uita sa iei la tine si un bidon cu apa pentru spalat, sapun, solutii dezinfectante, prosoape de hartie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare