Dieta si nutritie

#dieta #salate

Scapa de kilogramele nedorite cu ajutorul salatelor. Retete simple si delicioase

 

Vine vara si toate femeile incep sa fie tot mai preocupate de silueta, mai ales dupa ce de Paste au acumulat, probabil, cateva kilograme in plus. Pentru a arata ca trase prin inel in sezonul estival si in tinutele vaporoase ce va vor face sa suportati mai usor temperaturile ridicate, salatele sunt cele mai indicate, atat timp cat au ingrediente ce va ajuta sa scapati de kilogramele nedorite.

Mananci pe saturate, cu putine calorii

Nicio cura de slabire care presupune infometare nu este de incredere. Secretul unui corp frumos, este sa il mentii si sanatos. Prin urmare, pentru a arata perfect la vara in costum de baie, incearca trei salate de slabit, simplu de preparat si foarte gustoase.

Salata cu varza are ca principal ingredient varza cruda. Adaugati 2-3 bucati de telina date pe razatoare, 2-3 morcovi rasi, porumb fiert (se accepta si din conserva), 2-3 legaturi de patrunjel si zeama de lamaie dupa gust. Toate ingredientele se amesteca intr-un bol si se consuma dupa bunul plac, goala sau alaturi de carne de pui la gratar sau la cuptor.

Salata de rosii si castraveti este banala, dar foarte eficienta atunci cand doriti sa slabiti. Daca ii adaugati si ceapa verde, cu atat ma bine. Legumele se spala bine in apa rece, iar castravetii se curata de coaja. Salata se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se "leaga" cu ulei si zeama de lamaie.

Salata cu ton, avocado si migdale este un deliciu si va ajuta sa slabiti. Langa aceste trei ingrediente adaugati ceapa, o jumatate de mar verde, o lingura de zeama de lamaie si chiar si putina maioneza. Tonul in suc propriu se scurge bine, intr-o sita, migdalele se prajesc 2-3 minute intr-o tigaie, la foc mediu, FARA ulei. Ceapa se toaca marunt, marul la fel (fara a curata coaja), iar apoi toate ingredientele se amesteca intr-un bol si se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare