Dieta si nutritie

#indigestie #condimente #remedii indigestie # condimente sarbatori

Scapa de indigestia din perioada sarbatorilor cu remedii naturiste!

Sarbatorile de iarna atrag dupa ele infruptarea din bucatele traditionale, adesea nu tocmai prietenoase cu tractul intestinal. Mesele copioase care se succed la intervale de doar cateva ore, dar si lipsa activitatii fizice se traduc adesea prin indigestii suparatoare. In loc sa te bazezi si in acest an pe clasicele medicamente din farmacii, mizeaza pe cateva remedii naturiste eficiente!

Indigestia, cunoscuta si sub numele dispepsie, vine la pachet cu o bogatie de simptome neplacute, de la stari de greata si de voma pana la balonare si senzatii de arsura in capul pieptului. Pe langa remediile naturiste care te vor ajuta sa ameliorezi disconfortul abdominal resimtit, este important sa tii cont si de cateva sugestii: mananca incet, mestecand bine hrana, si fa putina miscare dupa fiecare masa.

1. Fenicul

Feniculul sau chimenul dulce este o planta cu seminte aromate, numai bune pentru ceai. Pe langa gustul sau special, ceaiul de fenicul te poate ajuta sa scapi de simptomele indigestiei, in special de balonare. Nu terbuie decat sa adaugi 1/2 lingurita de seminte de chimen dulce la o cana de apa clocotita si sa savurezi ceaiul ori de cate ori simti nevoia.

2. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un excelent antiacid natural. Cu ajutorul sau, vei scapa de senzatiile de arsura, dar si de balonare. Inghite 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu cand stomacul te supara dupa o masa copioasa de sarbatori si te vei simti mai bine in doar cateva minute.

3. Ghimbir

Ghimbirul este un alt remediu naturist exceptional contra indigestiei. Te poti bucura de beneficiile sale asupra tractului intestinal in multiple feluri, alegand sa il consumi fie sub forma de ceai, fie adaugandu-l in salate si alte preparate. Daca nu iti este la indemana niciuna dintre aceste variante, poti miza si pe suplimentele naturale pe baza de ghimbir.

4. Menta

Menta te poate ajuta si ea daca te confrunti cu o indigestie suparatoare, intrucat contribuie la calmarea spasmelor muschilor intestinali si previne starile de greata. Cand remarci primele simptome ale indigestiei, pregateste-ti o cana de ceai adaugand 1 1/2 lingurita de frunze de menta la o cana de apa fierbinte.

Sursa foto: bethesdamission.org

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare