Dieta si nutritie

#salata la punga #salata la punga cu Salmonella si E.coli #salmonella #e.coli

Salata la punga cu Salmonella si E.coli. Cum previi imbolnavirile

Medicii trag un serios semnal de alarma cu privire la consumul frunzelor de salata care se gasesc gata ambalate pe rafturile supermarketurilor! Cercetatorii Universitatii Leicester s-au declarati socati de numarul mare de bacterii, printre care Salmonella si E.coli, care s-au regasit pe suprafata acesteia, dupa ce au analizat mai multe mostre de salata ambalata si comercializata in Marea Britanie.

Probleme cea mare, de la care putem acuza greata, dureri abdominale, diaree, dupa ce am mancat o astfel de salata sunt pungile in care sunt ambalate! Mediu umed pentru salate, pungile pastreaza prospetimea produsului, insa acest lucru este deopotriva periculos, pentru ca favorizeaza dezvoltarea bacteriilor. Acest lucru este valabil in special in cazul pungilor desfacute si lasate in frigider.
Studiul, publicat recent in revista stiintifica Applied and Enviromental Microbiology, arata ca intr-o punga de salata desfacuta si lasata la frigider 5 zile se pot dezvolta adevarate colonii de bacterii. Mai exact, bacteriile Salmonella se inmultesc de 1000 de ori in acest interval.
Cercetarile mai arata ca Salmonella se dezvolta in special in pungile cu spanac, in timp ce E.coli le „prefera” pe cele cu salata.

Dr. Primrose Freestone, autorul studiului, a declarat pentru BBC ca nu sunt motive de ingrijorare, atata vreme cat consumam salata in ziua in care am desfacut punga.

„Cumparati doar pungile cu salata in termen, evitati-le pe cele care au aspect vestejit si nu va atingeti de pungile care sunt umflate”, atentioneaza dr. Freestone.

„Consumatorii ar trebui sa considere salata ambalata un aliment sensibil la temperatura, cum este laptele sau inghetata”, a explicat dr. Jeni Barak, specialist la Institutul de Cercetari Alimentare de la Universitatea Wisconsin-Madison.
 

Sursa foto: StyleCraze

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare