Dieta si nutritie

#dieta de slabit #pastile

Riscurile pastilelor de slabit

Pastilele de slabit par, la prima vedere, solutia ideala pentru a ajunge intr-un timp scurt, fara un efort prea mare, la silueta mult dorita. Din pacate am invatat cu totii ca lucrurile care se obtin prea usor pot aduce probleme mai tarziu sau pot naste anumite complicatii.


Aceasta regula se aplica si in cazul pastilelor de slabit, atat de controversate dar si ravnite.
Multe persoane vad in pilulele de slabit o sansa de a avea un corp mai frumos, fara diete restrictive si fara exercitii fizice, dar mai ales fara niciun chin.


In mod normal, daca pilulele de slabit sunt luate doar la indrumarea medicului si sub stricta supraveghere a acestuia, nu ar trebui sa apara probleme. Totusi, problemele apar atunci cand mergem si luat aceste pilule de la farmacie sau plafar doar pentru ca am citit pe un forum ca sunt bune sau pentru ca un prieten din anturaj a slabit deja doua kilograme cu ajutorul acestora.


Cum functioneaza pastilele de slabit?


Practic, aceste pilule accelereaza arderile metabolismului si in acelasi timp scad pofta de mancare , ele actionand si asupra creierului unde cresc actiunea unor substante chimice (serotonina si neropinefrina) care ofera o stare de buna dispozitie, energie si fac pofta de mancare sa dispara.


De asemenea, pastilele de slabit contin un ingredient numit Xenical care are rolul de a inhiba enzima responsabila de absorbtia grasimilor.


Pastilele de slabit pot avea efecte secundare care pot provoca aritmii, depresie, nervozitate, caderea parului si chiar cresterea tensiunii arteriale,  atacuri de panica sau dependenta.

Ce spun specialistii?


Oamenii de stiinta de la Universitatea din Alberta au studiat foarte mult efectele pastilelor de slabit iar concluzia la care au ajuns este aceea ca persoanele care vor sa slabeasca trebuie sa adopte mai degraba un stil de viata sanatos pentru a evita aparitia bolilor psihice.


Mai mult decat atat, cercetatorii sustin ca nu se justifica utilizarea acestor pastile deoarece studiile au demonstrat ca aceia care le folosesc nu pierd mai mult de 5 kilograme  in conditiile in care se tine concomitent si un regim alimentar.


De asemenea, medicii avertizeaza ca anumite pastile care se gasesc pe piata sunt contrafacute si se comercializeaza fara aprobari din partea comisiilor medicale, asa cum este normal si legal.


Desi producatorii incearca sa atraga cat mai multi clienti prin reclamele din presa, prin marturiile unor persoane care le-au incercat, dar si prin poze cu diverse siluete inainte si dupa tratamentul cu pilule, exista foarte mari sanse ca aceste produse sa fie inca nedovedite stiintific sau chiar netestate suficient mult timp pentru a determina daca in timp apar efecte adverse si probleme de sanatate pe termen lung sau scurt.


Totodata, produsele pe baza de plante, cele care se gasesc in magazinele naturiste nu prezinta niciun fel de siguranta pentru sanatatea organismului . Nu tot ce este realizat din plante contribuie in mod pozitiv la sanatatea ta. Indiferent de pilulele pe care vrei sa le incerci, este recomandat sa iti faci o serie de analize si sa discuti cu un medic nutritionist.


Daca vrei sa afli mai multe detalii de la persoanele care au folosit pastilele de slabit, discuta pe forum.acasa.ro.


Atentie! Pastilele de slabit se afla printre cele mai contrafacute medicamente din intreaga lume! Afla mai multe informatii aici.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare