Dieta si nutritie

#ceai #ceai negru #dieta

Retete pentru ceaiuri de slabit

Pe langa dieta si sport, te mai poti folosi de ceaiuri pentru a da jos kilogramele in plus. Acestea au un pret foarte mic, nu au efecte nocive asupra organismului, ajuta la si topesc o cantitate mare de grasimi. Atentie insa, pentru ca efectele sa fie cele scontate, ceaiurile de slabit trebuie consumate in mod corect.


Iata cateva de retete de ceaiuri pentru slabit:

 

 

Ceai de urzici


Ceaiul de , este foarte posibil sa faci mai multe drumuri la baie decat in mod normal.


De asemenea, ceaiul de urzici este un excelent detoxifiant, ceea ce inseamna ca poti impusca doi iepuri dintr-o lovitura: pierzi in greutate si scapi de toxinele din corp.


Cum se prepara ceaiul de urzici: intr-o cana cu apa fierbinte se adauga o lingurita cu frunze uscate de urzica, se acopera timp de 10 minute, dupa care se strecoara si se bea. Se bea seara si dimineata.


Ceai chinezesc antiadipos


Ceaiul chinezesc antiadipos este o bautura de nepretuit intr-o cura de slabire . Acesta, alaturi de dieta alimentara potrivita si putin sport, ajuta la pierderea rapida a grasimilor. Exista riscul ca in primele zile de la consumarea acestuia sa intampini dureri de burta si chiar diaree, insa cantitatea consumata trebuie crescuta treptat. Dupa cateva zile, organismul incepe sa tolereze ceaiul , fapt ce reprezinta un moment in care poti creste cantitatea consumata.


Cum se prepara ceaiul chinezesc: intr-o cana cu apa clocotita se adauga o lingurita cu frunze de ceai, iar dupa 7 minute se strecoara si se bea. Este de preferat ca acesta sa fie servit la 30 de minute dupa masa.



O alimentatie saraca in grasimi combinata cu doua cani de ceai de ghimbir zilnic te vor ajuta sa ai corpul mult visat. Evident, nu este de ajuns sa bei acest ceai doar cateva zile pentru ca efectele acestuia se vor simti abia dupa o saptamana sau chiar doua.


Ca si ceaiul de urzici, ghimbirul impiedica instalarea rapida a senzatiei de foame si amana destul de mult momentul, lucru care te poate ajuta sa iti infranezi poftele. Totusi, nu uita ca trebuie sa mananci: sanatos si fara grasimi.


Cum se prepara ceaiul de ghimbir: intr-o cana cu apa clocotita se adauga o lingurita de ceai de ghimbir .


Ceai negru


ajuta la o digerare mai buna a alimentelor. Mai mult decat atat, ceaiul negru ajuta stomacul sa functioneze mai bine, iar consumat cald, dupa masa, topeste o mare parte din grasimi.


Cum se prepara ceaiul negru: intr-o cana cu apa clocotita adauga un pliculet sau o lingurita cu ceai negru, iar dupa 3 – 5 minute strecoara lichidul si consuma-l cu cateva picaturi de zeama de lamaie.


Este recomanda sa consumi maxim doua cani de ceai negru pe zi.


Atentie! Este recomandat ca infuzia sa fie consumata calda pentru ca grasimile sa fie indepartate mai usor.

Sursa foto : thedailygreen.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare