Dieta si nutritie

# oua colesterol #colesterol marit #oua #colesterol

Poti manca oua daca ai colesterolul marit?

Ouale au fost intotdeauna blamate din caza cantitatii mari de grasime pe care o contin, in special galbenusurile. Insa, pe langa grasimi, ouale contin proteine, vitamine, minerale si antioxidanti.

 

Colesterolul este creat de organism, in mod normal. Iar cand mananci produse de origina animale, precum oua, carne, lactate, consumi si colesteroul produs de acestea. Asadar, in timp ce ouale contin o cantitate importanta de colesterol, nutritionistii nu mai specifica o limita a consumului de oua, deoarece persoanele care sufera de diabet, au colesterolul mare sau alte afectiuni care necesita un regim alimentar, au stabilit clar o anumita cantitate de alimente de origine animala pe care au voie sa le consume. Iar aceasta difera de la o persoana la alta.

In trecut, indicatiile de a nu consuma oua, dar in special galbenusul acestora, venea in contextul in care oamenii onsumau cantitati foarte mari de produse animale, insa, acum, aceasta cantitate a fost redusa drastic.

Asadar, daca nu consumi alte produse de origine animale, poti consuma oua, in cantitatea recomandata de medic, in funtie de afectiunile de care suferi. Insa, indiferent pentru ce tip de produs de origine animala optezi, trebuie neaparat sa adaugi alaturi o cantitate importanta de legume gatite la abur, la cuptor sau fripte.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare