Dieta si nutritie

#alimente #postul pastelui #alimente de post # detoxifiere organism

Postul Pastelui: 5 alimente cu efect detoxifiant prin care nu pacatuiesti

Alimentele de post nu sunt neaparat mai sanatoase pentru organism, daca faci alegerile gresite. Descopera cum poti sa tii post si sa mananci sanatos, asigurand purificarea organismului.

Multe persoane considera ca atunci cand tin post isi curata organismul de toxine. Acest lucru nu este deloc adevarat atunci cand mananci multa paine alba, cartofi prajiti, produse din soia gata preparate din supermarket sau covrigi ca sa suplinesti produsele de origine animala. Postul Pastelui poate sa se transforme intr-un lucru benefic pentru organismul tau doar atunci cand consumi alimente cat mai putin prelucrate, cereale integrale, leguminoase, fructe proaspete, nuci, seminte si multe verdeturi.

Alimentele gatite cat mai simplu, ciorbele de zarzavat, salatele de cruditati combinate cu un aport insemnat de leguminoase sau cereale integrale pot sa asigure organismului energia de care are nevoie, dar si eliminarea eficienta a toxinelor. Numai adoptand un astfel de regim alimentar nu vei priva organismul de nutrienti si nu vei risca sa te ingrasi in post, in special din cauza consumului ridicat de produse fainoase care au la baza faina alba rafinata.

Citeste continuarea articolului pe Lyla.ro!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului