Dieta si nutritie

#peste sanatos #dieta scrumbie #scrumbie #dieta #alimentatie #sanatate

Pestele pe care trebuie sa-l consumi cat mai des! Este un adevarat medicament pentru sanatate

Cu totii stim ca pestele este, la ora actuala, cea mai sanatoasa carne, din multe puncte de vedere. Insa putini stiu care este cel mai sanatos dintre acestia.

In pescarii exista nenumatate tipuri de pesti, insa doar unul are adevarate proprietati medicinale pentru organism. Este vorba despre scrumbia de Dunare.

Scrumbia de Dunare este cel mai gras peste din lume, raportat la marimea sa, continutul de grasimi al muschilor sai fiind de peste 36%. Grasimea scrumbiei de Dunare este formata din acizi grasi polinesaturati.

Consumata in mod regulat, scrumbia ajuta la curatarea grasimilor depuse pe vasele de sange, imbunatatind astfel functionarea sistemului cardiovascular. Scrumbia ajuta la prevenirea infarctiului miocardic si a accidentului vascular cerebral.

Secretul acestui miraculos peste consta in schimbarea metabolismului din momentul intrarii in apa sarata a Marii Negre in apa dulce a Dunarii pentru a-si depune icrele.

Potrivit bzi, studiile realizate au relevat ca si in organismul uman se produce acelasi proces de inversare al metabolismului, daca scrumbia de Dunare consumata de om este recoltata exact in timpul migrarii, cand isi schimba metabolismul, sortata si procesata foarte repede, in maxim 24 de ore, pentru a-si pastra calitatile - grasimile nesaturate pe care le contine au exact atunci un maximum de principii active.

Pentru a avea insa efecte asupra starii de sanatate, scrumbia trebuie consumata timp de trei saptamani. Pe langa scrumbie mai poti manca legume si fructe, si o felie de paine integrala. Cura era recomandata persoanelor cu diabet de tip B, celor supraponderale, cu probleme cardiace, mai scrie bzi.

Sursa foto: pexel.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare